Nieuws

« Vorige - Volgende »

De Leng wint Ronde van Alphen voor tweede keer

18 september 2017 - 11:10  •  Ton van Wieringen  •  reacties

De Leng wint Ronde van Alphen voor tweede keer

Alphen aan den Rijn - "Maar gemakkelijk ging het zeker niet", aldus de altijd aanvallende Boskoper. "Na allerlei pogingen op het lastige, bochtige parcours van 1600 meter slaagden Stijn Ruijter, Bas van Belle, Friso van Diemen en ik erin om een beslissend gat te slaan. In de sprint bleef ik ze de baas. Daar ben ik heel blij mee want het gebeurt zelden dat een renner twee keer achtereen dezelfde wielerronde wint."

Mathijs De Leng verwacht een uitnodiging van een continentaal team voor seizoen 2018.  "Met zeven overwinningen, goede klassiekerresultaten en met nationale selecties moet dat mogelijk zijn",  benadrukt het Boskoopse talent. "Ik stap volgend jaar over naar de beloften en ben klaar voor een stap hoger. Ik hoop daarom op een aanbieding van het Alphense Vlasman Cycling Team want dat ligt het meest voor de hand."

Ook de andere talentvolle Boskoopse wielrenner Melle Meeuwisse (19) deed het goed. Na 180 km besloot hij de Amersfoortse Groeistad Klassieker als dertiende tussen Neerlands beste eliterenners en beloften.

Foto: Mathijs de Leng, gemaakt door Koos 't Hart.

Fotograaf: Josh Walet