Nieuws

« Vorige - Volgende »

Vanaf oktober interactief squashen bij Nieuwe Sloot

25 september 2017 - 15:48  •  reacties

Vanaf oktober interactief squashen bij Nieuwe Sloot

Alphen aan den Rijn - InteractiveSquash zal voor zowel gevorderden als beginners mogelijkheden bieden om squash intenser te laten beleven. Sensoren registreren de stuit van de bal tegen de muur, waardoor de geprojecteerde objecten bijvoorbeeld verdwijnen of punten opleveren.

Interim squash manager Marc Veldkamp: "Het systeem waardeert de squashbaan op naar een baan met digitale trainings- en spelletjesfunctionaliteiten. Het is ergens wel vergelijkbaar met de Wii spelcomputer, maar hier ben je echt zelf aan het sporten. De spelletjes en trainingsmodules zijn ontwikkeld om nieuwe squashers enthousiast te krijgen. Daarbij helpt het bestaande squashers hun niveau te verbeteren."

Opening
Op zaterdag 14 oktober kunnen spelers tijdens de Open Dag bij Nieuwe Sloot voor het eerst gebruik maken van de interactieve squashbaan. Vanaf 13.00 uur start het openingsprogramma.

Ook andere squashcentra uit het land tonen al hun interesse en willen kennismaken met deze innovatie. Trainer/coach Ken Flynn is blij met de extra trainingsfaciliteiten. Flynn: "Squash leer je door veel te trainen en veel wedstrijdjes tegen elkaar te spelen. Dit systeem gaat de jeugd nog vaker naar de club trekken; dat is toch great?!"

Nieuwe Sloot
Sinds afgelopen voorjaar is er een nieuwe wind gaan waaien binnen het squash bij Nieuwe Sloot. Tegen de landelijke trend in neemt het aantal squashers toe. De nieuwe koers is ingezet aan de hand van Flynn en Veldkamp.

Centrummanager Dave Kok kijkt ambitieus vooruit: "Ik ben van origine een tennisser en ben nu zelf opeens deelnemer aan de squash laddercompetitie. Conditioneel moet ik echt aanklampen De aanpak binnen ons team werkt aanstekelijk en slaat zichtbaar aan. Het past bij onze ambities om over twee jaar bij de grootste vijf squashcentra van Nederland te horen. Daarbij speelt de aanpak van Ken binnen de jeugdsectie een hele grote rol."

Fotograaf: PR Nieuwe Sloot
Nieuwe Sloot.'
Nieuwe Sloot

Tennis, squash, racketlon, brasserie.