Nieuws

« Vorige - Volgende »

Groen licht voor vijfde veld bij Hockey Club Alphen

16 oktober 2017 - 13:53  •  AllesinAlphen.nl  •  reacties

Groen licht voor vijfde veld bij Hockey Club Alphen

Alphen aan den Rijn - HCA betaalt de kosten van het waterveld zelf. Daarmee heeft HCA haar vijfde veld gerealiseerd. Een ander veld van HCA wordt tegelijkertijd vervangen door een waterveld. De velden zijn naar verwachting in juni en augustus 2018 gereed. HCA-voorzitster Sandra Habets reageert positief: "Met het nieuwe veld hebben wij eindelijk weer ruimte om thuiswedstrijden van onze jeugd en topteams goed te faciliteren en voor G-hockey, trim 50+ en Fithockey."

Voor deze veelzijdige doeleinden verzorgt de hockeyclub tegelijk een veilige leeromgeving, bijvoorbeeld voor mensen met een beperking. "Het is mooi om te zien hoe ook HCA nu al haar maatschappelijke bijdrage levert aan de Alphense samenleving", aldus wethouder Michel du Chatinier. "Daarnaast hebben ze ambitieuze plannen voor de toekomst. Ik ben blij dat steeds meer sportverenigingen hun maatschappelijke rol pakken zoals het college met transformatie sport, nieuw en anders en right to challenge, voor ogen heeft." 

Transformatie
HCA start, net als andere Alphense sportverenigingen, maatschappelijke initiatieven in het kader van transformatie sport. HCA heeft de afgelopen jaren al diverse initiatieven opgepakt zoals hockey voor middelbare scholieren, trimhockey voor senioren en hummelen voor jonge kinderen. Een BSO van Junis kinderopvang op het terrein en HCA werkte samen aan een aantal projecten van Alphen Beweegt. Bovendien maakt HCA zich zichtbaar en aantrekkelijk voor jonge jongens door initiatieven als Urban Street Hockey.  

MVV Nederland
De hockeyclub gaat nu samen met MVV Nederland (Maatschappelijk Verantwoord Verenigingen) nieuwe plannen ontwikkelen om te komen tot een maatschappelijk verantwoorde vereniging. De MVV is enthousiast over de manier van werken van HCA , de club 'verdient een 8 of 9' als het gaat om hun maatschappelijke betrokkenheid. HCA is hard op weg om een nieuw soort vereniging te worden. Daarbij staan verenigingen midden in de samenleving en spelen ze onder andere een rol in de algemene gezondheid, veiligheid en een duurzame omgang met het milieu.

Op de foto v.l.n.r.: penningmeester Eric van Dongen, commissielid Piet Molenaar, wethouder Michel du Chatinier en voorzitter Sandra Habets 

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn
HC Alphen.'
HC Alphen

De hockeyclub van Alphen aan den Rijn.