Nieuws

« Vorige - Volgende »

Tempo 1 pakt eerste overwinning van het zaalseizoen

13 november 2017 - 08:53  •  reacties

Alphen aan den Rijn - Binnen 5 minuten keek Tempo tegen een 4 - 0 achterstand aan. Maar ondanks het sterke begin, kon Dalto de voorsprong niet uitbreiden en bleef Tempo steeds in het kielzog van Dalto. Gedurende de hele eerste helft is het verschil tussen beide teams niet groter geweest dan 4 punten. Richting de rust kwam Tempo nog terug naar 14 - 12.

Tempo begon sterk aan de tweede helft en kwam via doelpunten van Martin Steenbeek, Edwin v.d. Weijde, Tom Steenbeek & Jelle Steenbeek terug tot 16 - 16. Ondanks het antwoord van Dalto, wat snel weer uitliep naar 19 - 16, bleef Tempo goed in de wedstrijd zitten. Het voelde dat een stunt tegen Dalto, toch een van de favorieten voor de winst in de Hoofdklasse B, mogelijk was.

Met een 20 - 18 achterstand en nog 12 minuten op de klok, bracht Frits Wip (de coach van Tempo) Anne Otte in het veld. Otte maakte het de verdediging van Dalto lastig en zorgde voor beter lopende aanvallen in dat vak. Met hard werk van het hele team kwam Tempo via Jelle Steenbeek terug tot 24 - 24, 4 minuten voor tijd. De zenuwen bij beide teams werden duidelijk zichtbaar; veel ballen gingen mis en de aanvallen werden kort. Met nog drie seconden op de klok zorgde Evelien Arnold voor het beslissende doelpunt van Tempo: 24 - 25. In een zinderende slotfase wint Tempo van Dalto en zijn de eerste 2 punten van het zaalseizoen binnen!

Aankomende zaterdag speelt Tempo thuis om 19:50 tegen Nieuwerkerk.

Fotograaf: Josh Walet
Tags: tempo, korfbal