Nieuws

« Vorige - Volgende »

Eigenlijk was het ook te gek om waar te zijn

20 november 2017 - 09:22  •  Theo van Egmond  •  reacties

Eigenlijk was het ook te gek om waar te zijn

Alphen aan den Rijn - Even winnen bij WV-HEDW, lastig genoeg dat wel, en vervolgens horen dat Sportlust’46 de lastige uitwedstrijd van RKAV Volendam had verloren en het door het bestuur beloofde feestje in het clubhuis zou kunnen beginnen. Dat feestje kwam er niet. ARC zelf kwam niet verder dan een gelijkspel op het Amsterdamse sportpark Middenmeer en omdat Sportlust’46 wel knap won ging het eerste ticket voor de nacompetitie om promotie naar de Hoofdklasse naar Woerden.

Echt veel tranen vloeiden er overigens niet bij de Racing. Het was op het tribuneloze sportpark bij de Jaap Eden Hal al nat genoeg en er was een heerlijke pot voetbal op de mat gelegd. Het werd uiteindelijk 1-1, maar 3-2, 3-3 of 3-4 had ook zomaar gekund. En als je zonder al te hoge verwachtingen na ongeveer een derde van de competitie op de tweede plaats staat, met drie punten voorsprong op de nummer drie en heel erg ver van de gevarenzone valt er natuurlijk ook weinig te huilen.

Het was trouwens Maurits Splinter die de roodzwarte goal maakte. Hij maakt echt het verschil. Als er nu nog meer spelers opstaan die doelpunten gaan maken, daar mankeert het eigenlijk toch nog wel aan, gaat ook de tweede periode wellicht heel mooi worden. Want scoren tegen dit opgefriste ARC blijkt heel moeilijk, dat lukte de opponenten tot nu toe in de eerste klasse A pas vier keer. Geen enkele andere defensie in deze afdeling is tot nu toe zo hecht gebleken.

Over twee weken weten we of s.v. ARC daadwerkelijk in de top moet meedraaien. Dan namelijk zijn de duels tegen nummer drie Aalsmeer en lijstaanvoerder Sportlust’46 achter de rug. Het zijn niet alleen voor kinderen spannende weken!

Fotograaf: Alphens.nl