Nieuws

« Vorige - Volgende »

ARC wint van Sportlust'46 en is daarmee koploper

3 december 2017 - 10:13  •  Gunnar Koppelmans  •  reacties

ARC wint van Sportlust46 en is daarmee koploper

Alphen aan den Rijn - Het was een heuse topper zaterdagmiddag 2 december op sportpark Zegersloot. De nummers 1 van het klassement, evenveel punten namelijk, namen het tegen elkaar op. Ondanks de kou was de belangstelling groot. Namens de thuisclub kregen Stefan den Horder en Derek Prins twee aardige scoringsmogelijkheden en aan de overkant voorkwam Aäron Balk na een zeldzaam foutje achterin een achterstand. 

Na de pauze leek het lichte Woerdense overwicht weg en hadden de gastheren zich kennelijk voorgenomen om wat meer druk te zetten. Dat lukte en na zeven minuten al viel de 1-0. Na die toch wel wat verrassende 1-0 nam de visite het initiatief over en kwam ARC toch wat onder druk te staan. Bij een verre trap van doelman Balk stond de complete Woerdense defensie te pitten en opeens stond de wel wakkere Van Leeuwen oog in oog met zijn vroeger clubmakker doelman Michael de Leeuw. Uitermate koelbloedig liet hij hem kansloos, 2-0.

In de slotfase kregen beide teams nog enkele kansen, maar vooral aan ARC-zijde werd niemand daar echt nerveus van. De verdediging geeft in deze voetbaljaargang, tot nu toe in ieder geval, nauwelijks iets weg. Het is dus echt waar: ARC is koploper in de eerste klasse A.

Fotograaf: Josh Walet
SV ARC.'
SV ARC

Samen sportief vooruit