Nieuws

« Vorige - Volgende »

AZC Moscow geplaatst voor halve finale KNZB Beker

3 december 2017 - 22:33  •  reacties

AZC Moscow geplaatst voor halve finale KNZB Beker

Alphen aan den Rijn - Zaterdag werd thuis gewonnen met 9-6 (4-1,3-1,1-2,1-2) in het eigen zwembad AquaRijn. De Champions League wedstrijd met Sabadell zat nog wel in de benen bij de heren van AZC maar de zege kwam geen enkel moment in gevaar.

Zondag was de return in Wormerveer bij De Ham. Altijd lastig om in het kleine bad te spelen van de gastheren, maar AZC startte voortvarend en had halverwege een 4-9 voorsprong genomen. Ook in het tweede deel van de wedstrijd was er slechts een bijrol voor De Ham weggelegd. Het werd een mooie 9-19 (2-4, 2-5, 2-5, 3-5) overwinning.

Topscorer bij AZC was Filip Coric. De Serviër trof 4 keer doel, waarvan de laatste keer in de laatste seconde. Daarnaast maakte Stan De Mey zijn eerste speelminuten van dit seizoen in de hoofdmacht van AZC. Hij was dichtbij zijn eerste doelpunt, maar deze werd op de lijn net voorkomen door de keeper van De Ham.

Komende week is de loting voor de halve finale. Samen met AZC Moscow hebben GZC Donk (Gouda), De Zijl (Leiden) en ZPC Amersfoort zich geplaatst. De halve finales worden op 10 en 11 februari gespeeld.

Fotograaf: Josh Walet