Nieuws

« Vorige - Volgende »

Avanti schenkt fietskleding aan GAiN helpt voor Afrika

7 december 2017 - 15:59  •  Fred Peters  •  reacties

Avanti schenkt fietskleding aan GAiN helpt voor Afrika

Alphen aan den Rijn - Avanti bleek bij de introductie van een nieuwe fietskledinglijn nog een hoeveelheid ongebruikte kleding in voorraad te hebben die niet meer gedragen zou worden. Om daar een goede bestemming voor te vinden nam het bestuur contact op met GAiN-helpt. De kleding van FTC Avanti krijgt op deze wijze een tweede leven en kan bijdragen tot sportieve activiteiten. Het kledingpakket is uitgebreid met goede en bruikbare fietskleding die de leden van FTC Avanti nog in hun eigen kledingkasten hadden liggen.

Ab van der Schans, die per 1 januari voorzitter wordt van FTC Avanti, en Mirjam Korthout die nu nog als interim voorzitter waarneemt, hebben samen het kledingpakket aan de stichting GAIN-helpt overhandigd. Ab en Mirjam zijn enthousiaste toerfietsers die met de vereniging mooie en sportieve tochten maken door het Groene Hart en daarbuiten.

Ab werkt als manager bij de gemeente Alphen aan den Rijn en is een echte sportliefhebber. Na wat blessures bij het hardlopen, koos hij voor het toerfietsen omdat dit met een groep erg gezellig is en minder kans geeft op blessures. Mirjam staat dagelijks voor de klas in Waddinxveen en fietst graag in de bergen. Lekker doortrappen en het hoofd leegmaken met het gezicht in de wind.

Dit sterke duo heeft de ambitie om, samen met de mede bestuursleden en alle vrijwilligers, de FTC Avanti met zijn rijke traditie de komende jaren verder te ontwikkelen zodat nog meer mensen van 8- tot 80+ het plezier van het sportieve fietsen kunnen ontdekken.

Behalve de toerafdeling heeft de vereniging ook een bloeiende afdeling “Fiets en geniet”. In het seizoen verzamelen elke dinsdagmiddag ruim 60 fietser zich in de kantine voor een leuke fietstocht. Door deze variatie in het aanbod is er bij FTC Avanti voor iedereen de mogelijkheid om op eigen niveau te fietsen. Bij de toerfietsers, met de racefiets en de verplichte helm (veiligheid staat op voorop), langere tochten met wat meer snelheid en de Fiets en genieters met gewone en hier en daar ook elektrische fietsen, minder ver en wat rustiger, maar altijd met koffie en leuke gesprekken. 

Fotograaf: FTC Avanti
Tags: avanti