Nieuws

« Vorige - Volgende »

Tempo herovert de koppositie en maakt strijd om titel weer spannend

11 december 2017 - 09:48  •  KV Tempo  •  reacties

Tempo herovert de koppositie en maakt strijd om titel weer spannend

Alphen aan den Rijn - In de Limeshal stond zaterdag de wedstrijd tussen Tempo en het nog ongeslagen TOP uit Arnemuiden op het programma. Twee teams die gebrand zijn op het halen van de play-offs. Dat beide teams met hetzelfde doel in het veld stonden, was in de beginfase te zien. Na een snelle 2-0 voorsprong voor Tempo, wist TOP de stand gelijk te trekken. Doelpunten aan beide kanten wisselden elkaar af en leverden halverwege de eerste helft een tussenstand van 8-8 op. Via goals van Tom Steenbeek en Marjolein Vonk wist Tempo het eerste gat van twee doelpunten te slaan en na twee korte kansen van Jelle Steenbeek was het gat uitgebreid naar vier, 12-8.

Rosanne Wolvers, die schutter Jeanine Marijs goed verdedigde, kon niet voorkomen dat TOP het gat verkleinde (12-10), maar via opnieuw twee goals van Jelle Steenbeek was het verschil weer teruggebracht naar vier. Tempo drukte door en zette een ruststand van 16-12 op het scorebord.

Het eerste doelpunt na de rust was voor TOP, maar Tempo kwam goed uit de kleedkamer en via Edwin v.d. Weijde en Martin Steenbeek werd de voorsprong uitgebreid (18-13). TOP gaf echter nog niet op en wist het verschil te verkleinen tot nog twee doelpunten, 19-17. Opnieuw waren daar Edwin v.d. Weijde en Jelle Steenbeek, samen goed voor 24 doelpunten, die via mooie goals de wedstrijd definitief op slot gooien. TOP realiseerde dat het tegen de eerste nederlaag van het seizoen zou oplopen en Tempo wist zich knap te herstellen van de nederlaag van afgelopen week. Een knappe teamprestatie voor de korfballers van trainers Frits Wip en Marcel Haagsman, waar alle acht de spelers op het scorebord verschenen. Met een verschil van elf doelpunten floot de scheidsrechter af en bleven de twee punten in Alphen aan den Rijn, 34-23. Door deze twee punten heroverde Tempo de koppositie in de Hoofdklasse B, die gedeeld wordt met DeetosSnel en TOP (A). volgende week wacht de belangrijke uitwedstrijd tegen Die Haghe. Op Sportcampus Zuiderpark zal Tempo er alles aan doen om als koploper 2017 af te sluiten. 

Fotograaf: Josh Walet
Tags: tempo, korfbal
KV Tempo.'
KV Tempo

Maar er is meer dan korfbal alleen..