Nieuws

« Vorige - Volgende »

KV Tempo buigt achterstand om in zege

18 december 2017 - 18:36  •  KV Tempo  •  reacties

Alphen aan den Rijn - Door twee snelle goals van Marjolein Vonk en Edwin van der Weijde was meteen de toon gezet. Maar dit was tevens de laatste voorsprong die Tempo had in de eerste helft. Die Haghe had de korf gevonden, kwam gelijk op 2–2 en bouwde de voorsprong uit tot 7-2. Een periode van tien minuten waarin Tempo niet wist te scoren. Een time-out van trainer Frits Wip moest ervoor zorgen dat Tempo weer beter in de wedstrijd kwam en dit werkte ook.

Door goals van Martin en Jelle Steenbeek kwam Tempo terug tot 9-7, maar deze inhaalslag was van korte duur. Die Haghe ging verder waar het mee begonnen was, schoot zuiver en breidde de score uit naar een 15-9 ruststand. Tempo mocht blij zijn dat het verschil op zes bleef, want het speelde een ongelukkige eerste helft. Kansen die er net aan uit draaiden maar bij de tegenstander er wel in vielen, een scheidsrechter die een aantal cruciale beslissingen nam waaronder een zuiver doelpunt van Jelle Steenbeek dat werd afgekeurd, het zal allemaal tegen. Het was duidelijk dat er in de tweede helft uit een ander vaatje getapt moest worden, want negen doelpunten in één helft is voor de Alphenaren veel te weinig.

Wat er in de kleedkamer is gezegd, is niet bekend, maar Tempo begon de tweede helft goed. Direct twee goals van Tom Steenbeek en Edwin van der Weijde, en belangrijke onderscheppingen in de aanval van Die Haghe, zorgden ervoor dat Tempo steeds dichterbij kroop. Belangrijk in deze fase waren de wissels aan de kant van Tempo. Bram de Graaff kwam in de aanval in het veld voor Martin Steenbeek en schoot direct zijn eerste bal raak, 19-17. Die Haghe gaf zich niet zomaar gewonnen en zette het gat weer op drie. Anne Otte was in het veld gekomen voor haar zus Elke en het waren de twee invallers die ervoor zorgden dat Tempo op gelijke hoogte kwam met Die Haghe, 20-20. Het ging bij Die Haghe allemaal niet meer zo gemakkelijk en het geloof in een overwinning zakte steeds verder weg. Erop en erover was het doel van Tempo en dit lukte. Door goals van de heren van Tempo werd de voorsprong uitgebreid naar 20-23. Die Haghe probeerde het nog, maar de ervaren spelers van Tempo wisten de voorsprong niet meer weg te geven. Via twee goals van Jelle Steenbeek werd de eindstand van 23-26 op het scorebord gezet.

Een moeizame overwinning voor de ploeg van trainers Frits Wip en Marcel Haagsman. De twee punten zijn daarentegen des te fijner. Later op de avond werd bekend dat concurrenten TOP (A) en DeetosSnel hadden verloren. Zo staat Tempo alleen bovenaan en sluit 2017 af als koploper in de Hoofdklasse B. Zes wedstrijden gespeeld, vijf gewonnen en eenmaal een nederlaag. Een start waar Tempo trots op kan zijn. Op 6 januari nemen de Alphenaren het in de Limeshal op tegen hekkensluiter Sporting Delta.

Fotograaf: Josh Walet
Tags: tempo, korfbal