Gelijkspel ARC, Alphense Boys wint

29 januari 2012 - 15:30  •  reacties

Alphen aan den Rijn -

De druiven zijn echter wel het meest zuur voor ARC, want voor de tiende keer dit seizoen moest Aäron Balk een tegentreffer incasseren in de extra speeltijd. Daarnaast viel Marcel Vondeling (ARC) met een kuitbeenbreuk uit.

Montfoorter Addy van Vliet had binnen een minuut al 1-0 moeten scoren, maar zijn schot ging voorlangs het doel van Balk. Eén minuut later was het alsnog raak voor de thuisploeg: uit een hoekschop van Wouter Agterberg kopte Joost van Apeldoorn de 1-0 voor de mede-hekkensluiter van de topklasse in de touwen. Daarna herpakte ARC zich. Cristian Cabrera Ortega bediende Gert Labots die de 1-1 na een mooie actie met een schot de bal hoog in het doel schoot. Ook in de minuten daarna liet Cabrera Ortega van zich horen. De vrije trappenspecialist zag in eerste instantie een vrije schop van hem uit de kruising getikt worden, maar twee minuten voor rust liet de Spanjaard doelman Johan Verkerk wel kansloos: 1-2. Ook na de thee mocht de middenvelder nog aanleggen voor een kansrijke vrije trap, maar dat schot werd niet gevaarlijk

In de tweede helft kwam ARC 44 minuten lang niet in gevaar, maar in de negen minuten durende blessuretijd kreeg Montfoort twee enorme kansen, waarvan de eerste raak was. Het speeltuig belandde in de kluts en Addy van Vliet zag kans om de 2-2 in het net te prikken. Mitchel Bottenheft (Montfoort) en Nick Tavenier (ARC) kregen daarna nog een levensgrote kans op de winnende, maar beide teams moeten het doen met een puntendeling. 'We hebben een enorme kater. In de eerste helft hadden we meer afstand moeten nemen van Montfoort. Dan was het nooit meer gelijk geworden. En natuurlijk de ongelooflijk zware blessure van Marcel Vondeling die mogelijk de rest van het seizoen niet meer voetbalt', blikt trainer Edwin Vurens terug.

Zaterdagvoetbal: Alleen Alphia zegeviert

Zwammerdam begon zaterdag zo goed tegen Perkouw (Toine Kremer scoorde uit een pass van Klaas Zwijnenburg al glijdend de 0-1 binnen, red.), maar daarna ging het mis voor de derdeklasser. Een catastrofale verdedigingsfout van Gerald van Asselt betekende 1-1 en door een eigen doelpunt van Lars Kremer werd het nog voor het rustsignaal 2-1. Denny Trouwbos gooide de wedstrijd in het slotkwartier op slot. Eén-op-één met doelman Peter Vriesekoop was Trouwbos de slimste en speelde hij de Zwammerdamse goalie tussen de benen. Roy Stekelenburg, die ook al de 1-1 scoorde, maakte zelfs nog 4-1. Klaas Zwijnenburg ontsierde de wedstrijd met een rode kaart. Hij gaf Trouwbos een knietje in zijn maag en moest het veld met een rode prent verlaten.

Het zag er lange tijd naar uit dat Alphia-Linschoten zaterdag in 0-0 zou eindigen, maar niets bleek minder waar. Jeroen van Munsteren loste in de laatste minuten van de wedstrijd een schot vanaf de rand van het strafschopgebied. De bal werd van richting veranderd en belandde in het doel. Diezelfde Van Munsteren was ook nog dicht bij de genade klap, maar hij zag zijn inzet net naast de verkeerde kant van de paal gaan. Door de zege staat Alphia nu stevig op de tweede plaats en kan de nacompetitie, na afloop van dit seizoen voor promotie naar de derde klasse, al ruiken.

Aarlanderveen heeft zaterdag met grote cijfers verloren bij Kamerik: 7-1. Na twintig minuten voetballen stond het al 3-0 en beide ploegen gingen rusten met een 6-0 stand. In het tweede bedrijf herstelde Aarlanderveen zich enigszins en werd de schade beperkt gehouden. Kamerik kwam nog wel op 7-0. De eer werd vanaf de elf meterstip gered door Jorn Poelwijk. Grote kansen van Jordy Wijffje, Mitchell Pijpers en Maurice van den Berg werden door Aarlanderveen gemist.

Zondagavond: Alphense Boys wint in voetbalshow

Alphense Boys heeft Feyenoord met goed voetbal geklopt zondag. Heel veel lukte bij de Alphense hoofdklasser, wat resulteerde in een perfecte 4-1 overwinning. Brian Leons bleek geleerd te hebben van vorige week (toen hij twee keer verzuimde de bal af te spelen naar een medespeler en daarmee zeker lijkende doelpunten omzeep hielp, red.). Na een goede actie zag hij Mustapha Yachou niet over het hoofd en het balletje breed werd door de linkspoot in het Rotterdamse doel geschoten.

Oud-profvoetballer Iwan Redan (ex-RKC Waalwijk, Roda JC en Willem II) zette beide teams nog wel op 1-1, maar in de tweede helft bracht Brian Leons Alphense Boys na een goede pass van Shijie Hu op voorsprong. Een goede individuele actie bekroonde Yachou met zijn tweede van de middag en debutant Brandon Tichem (Alphense Boys) maakte met zijn eerste balcontact 4-1. Irchandly Bazoer voetbalde ook zijn eerste officiële minuten in de Alphense hoofdmacht. Hij was dicht bij een treffer, maar scoorde niet.

Voor de tweede keer in vier wedstrijden heeft een veldspeler van AVV Alphen het doel verdedigd. Jessron Sahetapy maakte zich boos nadat hij een tikje had gekregen van een Wilhelmus-speler en kreeg van de scheidsrechter rood. Daardoor moest Edwin van der Starre bijna de hele tweede helft op doel staan, want er zat geen reservekeeper op de bank. Verrassend genoeg kreeg Alphen vleugels vanaf dat moment. Houssain Zeryouh kreeg een levensgrote kans op de 1-1, maar hij schoot de bal oog-in-oog met de keeper hoog over. Diep in de tweede helft werd de 2-0, nadat Wilhelmus eerder al door mistasten van Sahetapy (de vervanger van de geblesseerde Frank Dullemans) op 1-0 was gekomen in de eerste helft.

Foto's: Jaap Hoek

Fotograaf: Josh Walet