Nieuws

« Vorige - Volgende »

Dion Beukeboom geeft presentatie bij Gek van Fietsen

29 december 2017 - 10:01  •  reacties

Dion Beukeboom geeft presentatie bij Gek van Fietsen

Alphen aan den Rijn - Beukeboom rijdt komend seizoen bij het Vlasman Cycling team, waar de Alphense fietsspecialist de materiaalsponsor is en daardoor direct betrokken is bij deze unieke voorbereiding.

Het record is op dit moment in handen van Bradley Wiggins. Hij reed dit in juni 2015. Het lijkt een ambitieuze maar ook ietwat ijdele doelstelling van de relatief onbekende Beukeboom. Toch is bewegingswetenschapper Jim van den Berg, die ruim twee jaar geleden namens wielerlaboratorium Robic aan de basis stond van de werelduurrecordpoging van Thomas Dekker, overtuigd van de slagingskans. De bewegingswetenschapper benaderde Beukeboom dan ook met het idee. "Dion is de ideale renner om het werelduurrecord aan te vallen. Hij is groot en sterk, bezit veel massa, kan een hoog vermogen trappen, heeft voldoende baanervaring en hij zit bovendien erg aerodynamisch op zijn fiets."

In een boeiende presentatie neemt  Beukeboom de bezoeker mee in de aanloop naar zijn aanval op het werelduurrecord komende zomer in Mexico en vertelt hij wat er voor nodig is om deze prestatie te leveren. Daarnaast is er een eerste prototype aanwezig van de fiets die gebruikt gaat worden om het record aan te vallen.

Wil je er bij zijn dinsdag 2 januari 2018 van 15.00 tot 16.00 uur? Meld je dan aan via de website.

Fotograaf: Alphens.nl
Gek van fietsen.nl.'
Gek van fietsen.nl

Gek van fietsen, in de letterlijke zin van het woord.