Nieuws

« Vorige - Volgende »

Hoofdklasse hervat zondag de competitie

18 januari 2018 - 15:04  •  Theo van Egmond  •  reacties

Hoofdklasse hervat zondag de competitie

Alphen aan den Rijn - Om 13.00 uur wordt aan het Erasmuspad in Rotterdam afgetrapt tegen Leonidas. Deze club promoveerde net als Alphense Boys naar de Hoofdklasse, na een jaar afwezigheid op dat niveau, maar had daar als kampioen geen nacompetitie voor nodig.

Wedstrijden tussen Alphense Boys en Leonidas zijn vaak reclame voor het voetbal. De technische vaardigheden zijn groot en beide ploegen staan voor aanvallend voetbal. In de thuiswedstrijd waren de Rotterdammers aanzienlijk beter dan de equipe van trainer Aad van den Berg, met 2-0 kwamen de gastheren nog goed weg. Terwijl Alphense Boys vier dagen in Valencia verbleef speelden de mannen in Rotterdamse dienst gewoon twee oefenwedstrijden op eigen veld. Dat het achterin de laatste tijd niet echt goed zit bleek ook weer in deze partijtjes. Van een andere eersteklasser, Vlissingen, werd met 6-2 verloren en van het Ierse Sligo Rovers met 5-4.

Misschien liggen hier mogelijkheden voor de bezoekers uit Alphen. Leonidas neemt in de Hoofdklasse A de vijfde plaats in met tweeёntwintig punten uit veertien wedstrijden. Alphense Boys staat met twee punten minder twee posities lager. Op eigen veld verloor Leonidas dit seizoen overigens nog niet. 

Fotograaf: Alphens.nl