Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphense Boys en ARC dit weekend aan de bak

25 januari 2018 - 15:22  •  Theo van Egmond  •  reacties

Alphense Boys en ARC dit weekend aan de bak

Alphen aan den Rijn - De Sint Jeroen Club uit Noordwijk voert namelijk het klassement aan en heeft al een periodetitel op zak. Slechts ėėn nederlaag leed de club pas, maar buiten Noordwijk-binnen nog geen enkele keer. Maar liefst zeven keer stond SJC de opponent niet toe om een doelpunt te scoren. Alphense Boys verloor drie van de vier thuiswedstrijden. SJC is dus duidelijk de favoriet zondag.

ARC moet ook weer aan de slag. Als de tweede helft van het seizoen net zo briljant verloopt als de eerste is de Alphense Racing Club vanaf de voetbaljaargang 2018/2019 Hoofdklasser. In klasse 1A kan er tot heden niemand tegen de mannen van Mark Evers op. In Rijswijk moet Te Werve bestreden worden. Dat zou moeten kunnen, want na drie promoties op een rij heeft de club, ooit begonnen als bedrijfsteam van Shell in Den Haag, het nu moeilijk. Te Werve staat elfde met tien punten. Er valt aan het Julialaantje in Rijswijk vaak veel te beleven. De doelpunten vallen er als rijpe appelen uit de bomen, maar meestal in het nadeel van de thuisclub. Van Zwaluwen'30 werd daar weliswaar met 6-4 gewonnen van  Zwaluwen'30, maar met 6-5 verloren van CSW en met 6-1 van Volendam. ARC moest alleen Zwaluwen'30 feliciteren en verloor verder niets. Dat kan ook moeilijk als je slechts vijf tegengoals kreeg te verwerken. Het doelsaldo op vreemd gras is opmerkelijk: 6-3.

Dinsdagavond speelt ARC in een tussenronde van het bekertoernooi In Vlaardingen tegen Deltasport. Bij winst volgt een thuisduel tegen de winnaar van de wedstrijd SHO-Noordwijk. Zou best leuk zijn, een ouderwetse ARC-Noordwijk.   

Fotograaf: Alphens.nl