Nieuws

« Vorige - Volgende »

ARC brengt zaterdag bezoek aan Volendam

8 februari 2018 - 15:33  •  Theo van Egmond  •  reacties

ARC brengt zaterdag bezoek aan Volendam

Alphen aan den Rijn - Zaterdag wordt het een bijzonder spannende dag voor trainer Mark Evers en zijn manschappen. Dan wordt namelijk een bezoek gebracht aan Volendam. Als de Racing daar weet te winnen wordt het gat verdubbeld, maar ook met een gelijkspel zal met voldoening de terugreis worden aanvaard. Mocht de thuisclub winnen dan wordt het extreem spannend bovenaan en gaan ook Sportlust’46, XerxesDZB en Forum Sport zich weer titelkandidaat wanen.

Volendam eindigde in de eerste periode als zevende, maar is daarna aan een indrukwekkende opmars begonnen. Alle zes wedstrijden in periode twee werden gewonnen. Maar sloot in deze lopende periode alle wedstrijden, vijf stuks, met winst af. In de laatste zes wedstrijden scoorde Volendam maar liefst vijfentwintig keer en het totaal aantal treffers bedraagt inmiddels zesenveertig. Daar staan tweeёntwintig geїncasseerde goals tegenover. ARC maakte er tot nu veel minder, zesentwintig, maar hoefde slechts vijf keer af te trappen na een doelpunt van de opponent. Dat is absoluut uniek te noemen.

Volendam verloor op eigen veld alleen van Sportlust’46 en wist in alle competitiewedstrijden te scoren. Op die tegen ARC na dan, want op sportpark Zegersloot werd het in de eerste competitiehelft 2-0. De hechte defensie wist al acht keer de tent helemaal dicht te houden en in de overige vijf wedstrijden liet men steeds slechts ėėn treffer toe. Dat zijn opmerkelijke cijfers.

De teruggekeerde Aäron Balk keept beter dan hij bij ARC ooit gedaan heeft, Machiel van Maarseveen is helemaal opgebloeid in zijn laatste jaar als selectiespeler en Derek Prins is als centrale verdediger een rots in de branding. Het wordt een cruciaal duel zaterdagmiddag aan de Julianaweg in Volendam tussen twee teams die altijd willen voetballen.      

Fotograaf: Alphens.nl