Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphen is met twee voetbalclubs vertegenwoordigd

1 februari 2018 - 15:52  •  Theo van Egmond  •  reacties

Alphen is met twee voetbalclubs vertegenwoordigd

Alphen aan den Rijn - Bij de Alphense Racing Club is het duidelijk te merken dat er na jaren weer eens echt gepresteerd wordt. In vergelijking met de voorgaande jaren komen er steeds meer toeschouwers naar sportpark Zegersloot. Echt storm loopt het nog steeds niet, maar de vooruitgang is er duidelijk. Ook na afloop in het sponsorhome is het dit seizoen steeds drukker geworden. Van degenen die jaren geleden de sponsorkar trokken en een groot aandeel hadden in de voortreffelijk georganiseerde ARC de Triomphe zie je bijna niemand meer.

Bij Alphense Boys komen aanmerkelijk minder bezoekers kijken. Eigenlijk best vreemd, want als de ploeg een beetje draait is het vaak toch echt genieten geblazen. Als nieuwkomer in de Hoofdklasse draait de club meer dan behoorlijk mee. Dat Alphense Boys geen tweede elftal heeft dat op niveau acteert zou de club wel eens kunnen gaan opbreken, zeker nu diverse spelers met blessures al dan niet lang buitenspel staan.

Waar ik erg blij mee ben is dat ARC en Alphense Boys weer lekker tegen elkaar gaan voetballen. Voor 7 augustus staat op Zegersloot een oefenwedstrijd gepland en de club keert ook terug in het Frans Bahlmann Toernooi van Alphense Boys. Toen Sportlust’46 onlangs liet weten af te haken werd ARC benaderd en in no-time was het rond. Uiteraard zal dusdanig geloot worden dat beide ploegen op de openingsavond niet tegenover elkaar komen te staan, maar een finale tussen de Racing en de Boys zou wel heel leuk zijn. En het zou nog mooier zijn als het dan een ontmoeting tussen twee Hoofdklassers betreft.

Geen flauwekul dus van trainers die onzinnig beweren dat iets dergelijks niet in het voorbereidingsprogramma past. Als je twee van dergelijke clubs in Alphen hebt moeten die toch lekker tegen elkaar kunnen voetballen. Ik kijk nu al naar die ontmoetingen uit.

Fotograaf: Alphens.nl