Nieuws

« Vorige - Volgende »

Laatste strohalmpje voor AVV Alphen

5 april 2018 - 16:11  •  Theo van Egmond  •  reacties

Laatste strohalmpje voor AVV Alphen

Alphen aan den Rijn - De Haagsche Cricket en Voetbal Vereeniging, stammend uit 1883, staat voorlaatste in de tweede klasse C met maar liefst acht punten meer. Als dat verschil terug gebracht kan worden tot vijf, is er nog een heel klein beetje hoop dat de laatste plaats wellicht ontvlucht kan worden, temeer daar Laakkwartier en Foreholte, beide momenteel negen punten meer dan Alphen, ook weer enigszins in zicht komen.

Het gerenommeerde HVV, ooit op het allerhoogste niveau acterend, is in de afgelopen jaren behoorlijk teruggezakt, evenals diverse andere Haagse clubs die in het verleden de nodige status hadden. Ook bij winst is de kans overigens klein dat Alphen nog de nacompetitie, plaatsen twaalf en dertien, kan halen, want het doelsaldo is ook nog eens vele malen slechter dan dat van de concurrenten. Vijfentwintig doelpunten voor is wel erg weinig en vijfenzestig tegen belachelijk veel. Met uitslagen van 0-7 (twee keer), 2-8 en 4-8 is Alphen min of meer het lachertje van de tweede klasse geworden. En dat terwijl vorig jaar na een fraaie notering als tweede in 3A via de nacompetitie de fel begeerde promotie gerealiseerd kon worden.

De straks vertrekkende trainer en zijn assistent zijn er dit seizoen niet in geslaagd om een hecht team te vormen. Met spelers die al vrij snel het koppie laten hangen en die niet door hebben wat de consequenties zijn om voor een teamsport gekozen te hebben valt dat echter niet mee ook. Lekker opnieuw beginnen in een leuke derde klasse is niet erg, maar dan wel goed evalueren waarom het zo mis is kunnen gaan.    

Fotograaf: Alphens.nl
AVV Alphen.'
AVV Alphen

AVV Alphen bestaat al sinds 1909.