Nieuws

« Vorige - Volgende »

Abrupt einde aan een mooie reeks Alphense Boys

9 april 2018 - 08:34  •  Gerard Haverkamp  •  reacties

Alphen aan den Rijn - Rico de Boer benutte de ruimte die hij kreeg optimaal. Over de as van het veld trok hij door de Boys-verdediging om de bal vervolgens onhoudbaar achter keeper Tim van der Linden te schieten: 0-1. Zuur om zo in de dying seconds te verliezen, ook omdat meteen het seizoen klaar lijkt voor de roodwitten.

Alphense Boys weet zich veilig en daarmee is aan de doelstelling voldaan. Het ging om handhaving in dit eerste jaar in de hoofdklasse en mede dankzij de lange serie wedstrijden zonder nederlaag werd daar in de afgelopen weken aan voldaan. Heimelijk hoopte de formatie in het slotdeel van de competitie nog een plekje in de nacompetitie te veroveren, via een periodetitel dan wel een vervangende periodetitel. RKAVV staat er ongeveer hetzelfde voor en daarom was het zondagmiddag aanhaken of afhaken. Beide ploegen hadden daarvoor de overwinning nodig en voetbalden daar ook voor.

In de openingsminuten kregen zowel de Boys als de bezoekers al een grote scoringskans. Lange tijd waren dat ook de beste mogelijkheden op een treffer; er zouden niet zoveel uitgespeelde kansen meer volgen. Alphense Boys wist aanvankelijk wat vaker gevaarlijk voor het RKAVV-doel te komen, maar kreeg de tegenstander niet echt in de tang. Dat had ook te maken met het geblesseerd uitvallen voor rust van Raychelo Fecunda en na rust Milan Stiphout, de beide backs van de Boys die vaak zoveel aanvallende impulsen geven. Na rust werd het alleen via Stanley Mailoa nog gevaarlijk, maar zijn voorzetten konden niet worden afgerond. En op het middenveld lukte het aanvoerder Thom Nouwens en Arjan Ouwendijk evenmin om een beslissende actie te maken.

De bezoekers kampten met hetzelfde euvel, al wisten die zo af en toe toch keeper Tim van der Linden serieus aan het werk te zetten. Hij verdedigde zijn doel echter met verve. Tot de tweede minuut in de bijgetelde tijd, toen Rico de Boer aan zijn vrije loop begon en de winnende goal produceerde en dus werd het afhaken voor de Boys. Al zijn de verschillen aan kop, in de subtop en middenmoot van de Hoofdklasse A – waar vandaag de bovenste vier ploegen verloren - nog altijd zeer gering.

Fotograaf: PR Alphense Boys