Nieuws

« Vorige - Volgende »

ARC 1: niet hoogdravend maar wel drie punten

16 april 2018 - 07:34  •  Theo van Egmond  •  reacties

Alphen aan den Rijn - ARC had in de laatste vier wedstrijden geen enkele overwinning geboekt en Te Werve had in een zelfde aantal partijtjes voetbal niet verloren. Dat zou voor thuisploeg ARC dus wel eens een zware opgaaf kunnen worden. Dat viel reuze mee.

In de eerste helft begonnen de mannen van Mark Evers enthousiast, maar de gasten werden met snel uitgevoerde counters van lieverlee steeds gevaarlijker. Dat zou allemaal geen probleem zijn geweest als Daan van Leeuwen, weer in de basis door een lichte blessure van Stefan den Horder, in de vijfde minuut een ogenschijnlijk niet te missen kans op de 1-0 toch om zeep wist te helpen. Hij werd op maat bediend door de onvermoeibare man van de wedstrijd Huib Oversloot. Te Werve viel niet te onderschatten, maar kwam in minuut zevenendertig, kort nadat Thomas Lamberts een goede mogelijkheid onbenut had gelaten, toch op achterstand. Derek Prins kopte uit een hoekschop van Jop Knoester geplaatst binnen. Een leuk balletje van Neal Arnoldus eindigde boven op de lat.

In de tweede helft was Te Werve nergens meer. Er ontstond onwijs veel ruimte voor de gastheren, maar daarvan werd geen gebruik gemaakt. De beslissende passes kwamen niet aan en de vrij riante mogelijkheden bleven onbenut. Eigenlijk zakte het spelpeil van lieverlee naar een vrij dramatisch niveau. De beste man aan ARC-zijde, verdediger Huib Oversloot, liet zijn verdedigende positie varen en was nadrukkelijk op zoek om dan zelf maar eens de trekker over te halen. Hij was er twee keer heel dichtbij, maar een slim rollertje ging net naast de voor hem verkeerde kant van de paal en een intelligent nonchalant ogende lob van afstand eindigde op de paal. In de laatste tien minuten stonden de bezoekers met nog slechts tien man op het veld omdat na een blessure alle wissels al waren opgebruikt. Het werd in de extra tijd toch nog 2-0. Invaller Robin de Heij kreeg zomaar de bal voor de voeten en hij rondde de zoveelste eigenlijk onmisbare kans wel af.

Zaterdag gaat ARC op bezoek bij Sportlust’46, dat zich al helemaal richt op de nacompetitie, maar dat uit de mond van de trainer nog wel als doel heeft ARC te verslaan. Gewoon afstraffen dus en in Woerden net als destijds in Alphen drie punten pakken. En daarmee de competitie toch nog spannend houden.

Fotograaf: PR SV ARC
Tags: sv arc