Nieuws

« Vorige - Volgende »

ARC wint gemakkelijk van FC Aalsmeer

14 mei 2018 - 17:18  •  SV ARC  •  reacties

Alphen aan den Rijn - De thuisclub won vrij gemakkelijk met 3-1 van Aalsmeer dat de competitie zo voortvarend begon, maar in de laatste maanden een doodgewone middenmoter werd. In de eerste helft was het krachtsverschil niet eens zo groot. Aan beide kanten ontstonden wat semi-kansen, maar het was het ARC dat na een half uur de leiding nam. Eerst miste Neal Arnoldus na goed werk van Luuk Samsom een levensgrote kans door tegen doelman Colby Harmon aan te schieten, maar een tiental seconden later kopte Arnoldus uit een voorzet van ook al Samsom raak: 1-0 en dat was niet tegen de verhouding.

Verder gebeurde er in het eerste speelpart bitter weinig meer. Twintig minuten na de hervatting waren het opnieuw Samsom en Arnoldus die de hoofdrollen opeisten. Na een prima actie stuitte Neal op de doelman, maar uit de rebound liet Luuk de keeper kansloos. De verwachting was dat de bezoekers het na deze 2-0 allemaal wel goed vonden, maar dat bleek een misvatting. Anderhalve minuut verder deponeerde Berry Kramer na slecht verdedigingswerk de 2-1 achter A?ron Balk. Omdat Aalsmeer de bal wat al te fanatiek uit het doel wilde halen ontstond nog even een klein opstootje in de verder sportieve wedstrijd en dat had de partij juist nodig. Dan gebeurde er immers in ieder geval nog iets van enige opwinding.

Na goed doorzetten van Luuk Samsom schoot de een paar minuten eerder ingevallen Davey Grimmelius via een been van een tegenstander de 3-1 binnen en daarmee was de wedstrijd definitief gespeeld. Zaterdag gaat ARC op bezoek bij XerxesDZB. Een gelijkspel in Rotterdam lijkt voldoende om de zo belangrijke tweede plaats te behouden, want dat Volendam de koppositie nog uit handen geeft, daar gelooft niemand meer in. Maar datzelfde gold nog niet zo lang geleden met betrekking tot ARC.

Fotograaf: Josh Walet