Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphia kan zaterdag voor een stunt zorgen

14 juni 2018 - 15:29  •  reacties

Alphia kan zaterdag voor een stunt zorgen

Alphen aan den Rijn - Als Alphia wint speelt de club volgend seizoen in de derde klasse, hetgeen met zo’n accommodatie natuurlijk eigenlijk ook hoort. Dat houdt tevens in dat de Leidse Studenten Sport Vereniging degradeert naar de vierde klasse. De club van trainer/speler Freek Jansen, journalist bij Voetbal International, eindigde in de derde klasse A als voorlaatste met zesentwintig punten uit even zoveel wedstrijden. In de laatste periode van negen wedstrijden won de club met voormalig Alphia-speler Neal Petersen in de gelederen, slechts drie keer. De verrassing was dan ook groot dat de Leidenaars de eerste twee ronden van de promotie/degradatie competitie overleefden.

De meeste punten werden behaald in eigen huis. Hoewel eigen huis, LSVV’70 is gehuisvest op het complex van Lugdunum waar gespeeld wordt op een verschrikkelijk slecht veld. Buiten Leiden ging het aanmerkelijk minder. Twee keer werd gewonnen en een keer gelijkgespeeld. Maar liefst vijf keer werd in uitwedstrijden vier keer een doelpunt geїncasseerd. Normaal gesproken zou Alphia de klus moeten kunnen klaren. De ploeg van trainer Angelo Leverock eindigde als vierde in de vierde klasse A en dat was goed voor de derde periodetitel. Oegstgeest werd tweede en SEV derde, maar die clubs liggen er al uit en blijven in ieder geval vierdeklasser. Het zou dan ook extra verrassend zijn als Alphia wel promotie weet te bewerkstelligen.

Aan de overkant begint drie kwartier later ook een interessante wedstrijd. Om 15.15 uur trapt de A1 (JO19) af voor de allesbeslissende nacompetitiewedstrijd tegen de leeftijdgenoten van MVV A1. Bij winst stapt Alphense Boys de eerste divisie binnen. In dezelfde tweede divisie als waarin Alphense Boys acteerde kwam ook ARC A1 uit. Dat team degradeerde via de nacompetitie naar de derde divisie. Dat gebeurde op dezelfde dag dat het eerste elftal werd uitgeschakeld in de nacompetitie om promotie en dat het tweede elftal ook al promotie misliep inde toegift.

Het wordt dus zaterdag een interessante voetbalmiddag in Alphen. Op het complex van Alphense Boys wordt bovendien voor de liefhebbers ook nog eens, aanvang 14.30 uur, een beslissingswedstrijd gespeeld voor een plaats in de tweede divisie tussen Capelle en Ajax.    

Fotograaf: Alphens.nl