Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphia speelt volgend seizoen in de derde klasse

18 juni 2018 - 08:41  •  Theo van Egmond  •  reacties

Alphen aan den Rijn - Na Koudekerk en Siveo’60 werd zaterdag in de finale ook LSVV’70 verslagen. Daar was wel een verlenging voor nodig en ook nog eens een strafschoppenserie. Na een kwartier had Alphia de score geopend. Vincent Hoogervorst was de maker van de op dat moment logische goal. Voor zo'n zevenhonderd toeschouwers was thuisploeg Alphia in de eerste helft veel beter dan de derdeklasser, maar het goede aanvallende voetbal werd niet beloond met nog meer doelpunten.

Alphia maakte het zich zelf hierdoor moeilijk en moest vijf minuten na de pauze de gelijkmaker toestaan. Hoe meer de wedstrijd vorderde hoe meer spelers van vermoeidheid omvielen. Vooral de meeste mannen in Leidse dienst zaten er helemaal doorheen. Dat kwam duidelijk tot uiting in de strafschoppenserie die noodzakelijk was omdat het ook na een half uur verlengen op het warme kunstgras nog 1-1 stond. De strafschoppen van LSVV’70 waren dermate lusteloos ingeschoten dat keeper Robbert Plug er een boven zich op de lat hoorde belanden en er twee kon stoppen. Namens Alphia schoten Remco Zuijdervliet, Kelvin Hoogendoorn en Vincent Hoogervorst wel vol overtuiging raak.

Alphia speelt volgend seizoen, als de club honderd jaar wordt, in de derde klasse. De club gaat haar voorkeur uitspreken voor een indeling in 3A. Naar verwachting komen daar clubs in als Zwammerdam, Kagia, BSC’68, Be Fair, Nieuwkoop en NSV’46. Op 13 juli maakt het district West 2 van de KNVB de indelingen bekend.

Fotograaf: Alphens.nl