Nieuws

« Vorige - Volgende »

Internationaal rolstoeltennistoernooi bij Nieuwe Sloot

10 juli 2018 - 12:07  •  reacties

Internationaal rolstoeltennistoernooi bij Nieuwe Sloot

Alphen aan den Rijn - Het Junior Camp is een internationaal evenement dat jaarlijks wordt georganiseerd onder auspiciën van de Internationale Tennis Federation (ITF). De deelnemers zijn 12 tot 18 jaar oud en gelden in hun land als grote talenten voor de toekomst. Na hun aankomst op zondag 22 juli zullen de deelnemers uit België, Japan, Kroatië, Litouwen, Nederland, Oostenrijk, Rusland en Turkije van maandag tot en met donderdag onderlinge wedstrijden spelen, waarbij punten te verdienen zijn voor hun ITF ranking.

Johan Cruyff Foundation 
De Johan Cruyff Foundation is al 14 jaar naamgever van dit ITF evenement. Nu het Junior Camp in Nederland plaatsvindt, zorgt de foundation voor extra ondersteuning. De Johan Cruyff Foundation heeft als missie zoveel mogelijk jeugd vooruit te brengen door beweging. Door middel van projecten gericht op sport en spel stimuleert de Cruyff Foundation jeugd met of zonder beperking in beweging te komen. Dit doet de Foundation onder andere met Cruyff Courts, Schoolplein14 en sportprojecten voor kinderen met een beperking. 

Naast de steun van de Cruyff Foundation kan het evenement bij Nieuwe Sloot rekenen op warme bijdragen van Fysio Alphen, Lijntjes Grafische Vormgeving, Mimprove! Interim & Change, en Tennisvereniging Nieuwe Sloot.

Diede de Groot
Toernooidirecteur Ingeborg Houdijk van Tenniscentrum Nieuwe Sloot: "Naast de trainingen en wedstrijden zorgen we voor entertainment voor de deelnemers. Het wordt een onvergetelijke week voor de kinderen, hun coaches en de ouders. En natuurlijk ook voor het publiek bij de wedstrijden."

Ook nummer 1 van de wereld Diede de Groot zal acte de présence geven. Mede door het winnen van de Wimbledon titel 2017 is zij het grote voorbeeld voor menig rolstoeltennisser.

Nieuwe Sloot
Met 12 binnenbanen en 14 buitenbanen is Nieuwe Sloot uitermate geschikt voor het organiseren van grote toernooien. Sinds de organisatie van de Wereldkampioenschappen Rolstoeltennis voor Landenteams in 2014 heeft Nieuwe Sloot een warme band met de KNLTB en de Esther Vergeer Foundation. Naast Diede de Groot trainen inmiddels negen jeugdige rolstoeltennissers wekelijks op de banen van het Alphense tenniscentrum. Een van deze spelers is door de KNLTB geselecteerd voor deelname aan het Junior Camp.

Fotograaf: Pexels
Nieuwe Sloot.'
Nieuwe Sloot

Tennis, squash, racketlon, brasserie.