Nieuws

« Vorige - Volgende »

Subsidie voor extra beweegactiviteiten in Alphen

16 juli 2018 - 11:38  •  reacties

Subsidie voor extra beweegactiviteiten in Alphen

Alphen aan den Rijn - De Sportimpuls is een subsidieregeling die lokale sport- en beweegaanbieders financieel ondersteunt bij de opzet van activiteiten om meer mensen langdurig te laten sporten en bewegen. Deze activiteiten bestaan uit het opstarten en aanbieden van sportaanbod voor mensen die niet of nauwelijks sporten en bewegen of dreigen te stoppen met sporten en bewegen.

In 2018 is de zeven en laatste ronde van start gegaan. In Alphen aan den Rijn zijn de volgende sportimpulsen toegekend:

Een tweede sportcarrière
Hoofdaanvrager Golfclub Zeegersloot zet zich actief in voor 50-plussers met de interventie '50-plussport'. Het doel van deze interventie is dat actieve 50-plussers worden behouden voor de sport en inactieve 50-plussers worden gestimuleerd te gaan bewegen.

Mobility Mentoring in Motion
Hoofdaanvrager Boksschool Teus de Kruyf zet zich samen met diverse sportpartners in om chronisch zieken (o.a. depressie, stress en mensen met een beperking) te begeleiden naar een gezonde en actieve leefstijl. De interventie 'Scoren met Gezondheid' is een doelgerichte, vraaggerichte gecombineerde leefstijlinterventie die is gebaseerd op de dimensie van positieve gezondheid.

B@school
Hoofdaanvragers De Vos Danscentrum en boksschool Teus de Kruyf slaan de handen ineen om kinderen op basisscholen in lage inkomenswijken meer te laten bewegen. De interventie die wordt ingezet is 'Sportmix', een wekelijks sport- en spelinloop waar kinderen kennis kunnen maken met een gevarieerd sport- en spelaanbod.

Op 1 september 2018 klinkt het startschot voor deze projecten.

Fotograaf: Pexels