Nieuws

« Vorige - Volgende »

Winnaars van het Cruyff Foundation Junior Camp

27 juli 2018 - 17:07  •  reacties

Alphen aan den Rijn - Het Junior Camp is een internationaal rolstoeltennistoernooi dat jaarlijks wordt georganiseerd onder auspiciën van de Internationale Tennis Federation (ITF). Dit jaar werd het georganiseerd op Tennis- en Squashcentrum Nieuwe Sloot te Alphen aan den Rijn. De deelnemers kwamen uit België, Japan, Kroatië, Letland, Nederland, Oostenrijk,Rusland en Turkije. De winnaars hebben met deze overwinning punten verdiend ten behoeve van hun ranking in hun categorie (12 tot 18 jaar) op de ITF wereldranglijst . Tot aan het toernooi stonden zij op 10 (Emirhan Toper) respectievelijk 2 (Shiori Funamizu).

De Johan Cruyff Foundation is al 14 jaar naamgever van dit ITF evenement. Nu het Junior Camp in Nederland plaatsvindt, zorgt de foundation voor extra ondersteuning. De Johan Cruyff Foundation heeft als missie zoveel mogelijk jeugd vooruit te brengen door beweging. Door middel van projecten gericht op sport en spel stimuleert de Cruyff Foundation jeugd met of zonder beperking in beweging te komen. Dit doet de Foundation onder andere met Cruyff Courts, Schoolplein14 en sportprojecten voor kinderen met een beperking. Juist voor kinderen met een handicap is sport en bewegen belangrijk. Door sport krijgen ze zelfvertrouwen, worden ze fitter, leren ze samen te werken en ontwikkelen ze vriendschappen.  Het belang van de Cruyff Foundation is dat iedereen mee kan doen, met deze ondersteuningen zijn zowel verenigingen, stichtingen en het speciale onderwijs in staat om activiteiten zoals een judotoernooi, G-bootcamp of sportdag te organiseren.

Diede de Groot, nr. 1 op de wereldranglijst bij de rolstoeldames en winnares van Wimbledon in 2017 en 2018 reikte de hoofdprijzen uit. Voor de wereldwijde rolstroeljeugd is zij een absoluut idool.

Sinds de organisatie van de Wereldkampioenschappen Rolstoeltennis voor Landenteams in 2014 traint, naast Diede de Groot, een aantal jeugdige rolstoeltennissers wekelijks op de banen van het Alphense tenniscentrum.

Fotograaf: PR Nieuwe Sloot
Nieuwe Sloot.'
Nieuwe Sloot

Tennis, squash, racketlon, brasserie.