Nieuws

« Vorige - Volgende »

Werelduurrecordpoging van Dion Beukeboom nadert

4 augustus 2018 - 16:29  •  reacties

Werelduurrecordpoging van Dion Beukeboom nadert

Alphen aan den Rijn - Beukeboom maakt deel uit van het Vlasman Cycling Team, van ondernemers Richard Vlasman (sloopbedrijf Vlasman) en Hans de Bruin (fietsenwinkel Gek van Fietsen.nl). Zaterdag is de wielrenner -na een succesvolle laatste test afgelopen donderdag- vertrokken naar Mexico.

Thomas Dekker deed in 2015 al een poging op de baan -die volgens bewegingswetenschapper Jim van den Berg de beste baan is vanwege de hoogte en daardoor lagere luchtdruk- maar dat mislukt. Van den Berg was bij deze poging betrokken en heeft de opgedane kennis van toen gebruikt om Beukeboom zo goed mogelijk voor te bereiden op zijn poging. 

Volgens Van den Berg is Beukeboom aerodynamisch genoeg en heeft hij het in zich om het record te verbeteren. "Met de lange voorbereiding, de hele goede fiets én de steun van sponsor Vlasman zijn we klaar voor de recordpoging", aldus Van den Berg. "Het blijft natuurlijk sport. We zullen niet teleurgesteld zijn als het niet lukt, maar vooralsnog gaan we er wel vanuit dat het lukt", stelt Richard Vlasman.

Op scherp
"Het huidige werelduurrecord staat erg scherp", vindt Beukeboom. "Het gaat om een fabelachtige afstand, waarbij de techniek en het materiaal erg belangrijk is. De verhouding fysiek en mentaal is, denk ik fifty-fifty. Het is anders dan een tijdrit op de weg, minder variatie. Daarom hebben we een mentale strategie ontwikkeld waarbij we ons steeds op fases van twaalf minuten zullen focussen."

Het officiële werelduurrecord staat sinds 2015 op naam van sir Bradley Wiggins. Het record werd gereden op 7 juni 2015 en staat op 54 kilometer en 526 meter. Beukeboom maakte zijn voornemen afgelopen oktober publiekelijk bekend. 

Fotograaf: Josh Walet