Nieuws

« Vorige - Volgende »

Internationale polsstokspringers op het Rijnplein

29 augustus 2018 - 16:31  •  Roy van Damme  •  reacties

Internationale polsstokspringers op het Rijnplein

Alphen aan den Rijn - De Urban Pole Vault Series heeft als doel om atletiek en met name het spectaculaire polsstokhoogspringen naar de mensen te brengen, vandaar dat het Rijnplein de locatie is voor dit evenement. De Nederlands Recordhoudster Femke Pluim (id van de lokale vereniging AAV’36), Nederlands en Europees kampioen meerkamp Eelco Sintnicolaas en Nederlands recordhouder polsstokhoogspringen Menno Vloon zijn de bedenkers van de competitie.

Op vrijdag 7 september komen Nederlands kampioen Killiana Heymans en Belgisch kampioen Aurélie de Ryck in actie, maar onder andere ook de talenten Anita Karregat (NED), Anna Sailer (DUI) en Anne Berger (DUI).

Initiatiefnemer Femke Pluim kan zelf helaas niet springen door een voetblessure: "Helaas heb ik van de week van de medische staf te horen gekregen dat ik niet mag springen tijdens de Urban Pole Vault Series. Hier baal ik enorm van, want wat is er mooier om op je eigen evenement in je eigen stad te presteren." Pluim kijkt nog wel uit naar het evenement. "We organiseren dit samen met mijn vereniging AAV’36, dus ik ben zeker aanwezig. Daarnaast springen veel vrienden van mij en wil ik graag de jeugd helpen die ook komt springen. Zelf meedoen doen we dan wel volgend jaar."

Bij de mannen springen onder andere Eelco Sintnicolaas, de nummer twee van het NK Sam Kranse en het onverslaanbare talent bij de jeugd Marnix Kolkman. 

Tussen 15.00 en 16.00 uur krijgt de lokale jeugd haar kans om de hoogte in te gaan. Daarna is het de beurt aan de profs, die tussen 17.00 en 20.00 uur het stokje overnemen.

Voor meer informatie en deelnemersveld kun je terecht op www.urbanpolevaultseries.nl

Fotograaf: PR AAV '36
AAV 36.'
AAV '36

De enige atletiekvereniging in Alphen aan den Rijn.