Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphens Boys start met verlies tegen Unitas

2 september 2018 - 22:22  •  Gerard Haverkamp  •  reacties

Alphen aan den Rijn - Helaas kwamen de Boys toch niet door de defensie van de bezoekers uit Gorinchem, die zelf wel twee keer uit een dood spelmoment wisten te scoren. Een dekkingsfout bij een hoekschop werd halverwege de eerste helft genadeloos afgestraft door Fabian van Horssen. Terwijl Alphense Boys op dat moment al lang en breed de leiding had moeten nemen, was het Unitas dat op 0-1 kwam. Aan het begin van de tweede helft schoot Akin Arslan uit een vrije trap de 0-2 binnen. De bal werd fraai om de muur getrapt en passeerde via de binnenkant van de paal doelman Tim van der Linden.

Dat was voor Unitas het sein om nóg meer het accent op de defensie te gaan leggen. Zo’n beetje iedereen werd naar achtereen gedirigeerd en elke bal werd naar voren gepoeierd richting de enige overgebleven spits. De aansluitingstreffer bleef op soms onnavolgbare wijze uit. Unitas-keeper Ruud Verberk verrichtte de ene na de andere redding, soms zonder dat hij het zelf doorhad. Hij moest zich uiteindelijk alleen gewonnen geven bij een penalty, in de 80-ste minuut benut door aanvoerder Thom Nouwens.

De 1-2 bracht de hoop op ten minste nog één punt terug bij de Boys, dat nog de enige ploeg was die voetbalde. Maar hoewel de gelijkmaker er dik in zat, viel die niet. Het bleef bij de teleurstellende 1-2.

Fotograaf: Josh Walet