Nieuws

« Vorige - Volgende »

Rolstoeltennisster Diede de Groot wint bij US Open

10 september 2018 - 08:20  •  reacties

Rolstoeltennisster Diede de Groot wint bij US Open

Alphen aan den Rijn - De finale van de US Open startte zoals menig rolstoeltenniswedstrijd zich ontvouwt. Beide spelers wonnen elkaars service, want in de stoel ben je na je eigen opslag nou eenmaal in het nadeel. Vanaf de stand 3-2 in de eerste set wist de Nederlandse echter vier servicegames op rij te winnen, waardoor De Groot zich in een comfortabele positie richting de overwinning manoeuvreerde. De Groot liet Kamiji op de eigen service tot de laatste game kansloos en daarmee was de sterke 6-2 en 6-3 overwinning een feit.

Zaterdag was De Groot aan de zijde van haar Japanse rivale al winnaar van de titel in het dubbelspel. Het slordig spelende koppel had desondanks genoeg aan twee sets om 'Dutchies' van Koot en Buis van de titel af te houden.

Moeizaam
De Groot kende een moeizame voorbereiding op de US Open. In de week voorafgaand aan vrijwel elk Grand Slam toernooi spelen de wereldtoppers van het rolstoeltennis een Super Series toernooi. In de aanloop naar het grote werk in New York werd vorige week het toernooi in St. Louis gespeeld, waar de Groot in de halve finale verrassend werd uitgeschakeld door haar landgenote van Koot. Uitgerekend die zelfde nummer drie van de wereld, Aniek van Koot, was in New York de tegenstander in de eerste ronde.

De Groot: "Verliezen is nooit leuk, maar samen met Amanda heb ik de extra tijd die vrij kwam, benut door hard te trainen en door wedstrijden van tegenstanders te bekijken. Je ziet vanaf de kant toch weer andere dingen dan vanuit je stoel op de baan."

Het harde werken betaalde zich uit in twee klinkende overwinningen op de US Open.

Nieuwe Sloot
Het talent uit Oudewater weet zich door haar prestaties nu al verzekerd van de eerste plaats op wereldranglijst eind dit jaar. Dinsdag toont De Groot bij tenniscentrum Nieuwe Sloot rond 19.00 uur haar US Open-beker. 

Fotograaf: PR Nieuwe Sloot
Tennisvereniging Nieuwe Sloot.'
Tennisvereniging Nieuwe Sloot

Tenniscentrum Nieuwe Sloot is de thuisbasis van de vereniging.