Nieuws

« Vorige - Volgende »

Schaatsers demonstreren deze week op Stadhuisplein

24 september 2018 - 10:51  •  reacties

Schaatsers demonstreren deze week op Stadhuisplein

Alphen aan den Rijn - "Door middel van de droogtraining willen wij aandacht vragen bij de gemeenteraad en daarmee tegen het collegebesluit demonstreren", aldus Bart de Vries van STC De Rijnstreek. Het college van Alphen aan den Rijn besloot twee weken geleden niet bij te willen dragen aan de 333-meterbaan in Leiden. De verenigingen uit Alphen, Boskoop en Koudekerk hopen de gemeentereaad op andere ideeën te kunnen brengen. 

"De argumenten die het college aan heeft gedragen om af te zien van de bijdrage voor de 333-meterbaan zijn in feite niet juist", stelt Pieter Kalshoven, voorzitter van de Alphense vereniging. "Daarnaast kiest de gemeente er evenmin voor om bij te dragen aan milieudoelstellingen en het beleid om sport en beweging dichter bij te brengen. Ook het draagvlakonderzoek dat ze zelf heeft uitgevoerd en de uitslag van de enquete 'Wat te doen met tien miljoen' -in feite de belofte om een ijsbaan voor Alphen te realiseren- legt de gemeente op deze wijze naast zich neer."

Donderdag zijn Alphenaren vanaf 19.00 uur welkom om deel te nemen aan de training en met de organisatie te praten over de vurige wens om Alphen bij te laten dragen aan de schaatsbaan in Leiden. Ook de gemeenteraadsleden zijn door de verenigingen uitgenodigd om bij de training aanwezig te zijn.

Op 4 oktober zullen de verenigingen inspreken tijdens de commissievergadering van de Alphense gemeenteraad. 

Fotograaf: Josh Walet