Nieuws

« Vorige - Volgende »

Thuiswedstrijd

27 september 2018 - 15:16  •  Theo van Egmond  •  reacties

Thuiswedstrijd

Alphen aan den Rijn - ARC ontvangt FC Breukelen, dat geen hoogvlieger lijkt. Op de openingsdag van de competitie werd op eigen veld met maar liefst 5-1 verloren van DHSC, de club van de familie Sneijder. ARC zelf speelde in Amsterdam op sportpark Goed genoeg met 2-2 gelijk tegen AFC. Met die uitslag valt te leven, maar als je kampioen wilt worden is dat eigenlijk niet goed genoeg. 

Opmerkelijk was dat op een gegeven moment twee nieuwkomers waarvan zoveel wordt verwacht, Jeroen Borsboom en Lionel Frederik, gewisseld waren en ARC gewoon weer met nagenoeg dezelfde groep in het veld stond als vorig seizoen. Alleen Coen de Groot debuteerde, maar die kwam over uit de jeugd van de club. Trainer Mark Evers is niet een man die graag wijzigingen in zijn basisteam aanbrengt, maar zal toch met vreugde geconstateerd hebben dat met name Daan van Leeuwen en Luca Janszen uitstekend invielen.

Het nieuwe zaterdagteam van Alphense Boys startte met een nederlaag in en tegen Koudekerk en dat viel zwaar tegen. Trainer John Cuvelier was erg teleurgesteld in zijn spelers. Die speelden volgens hem in een veel te laag tempo en lieten zich meetrekken in de strijdwijze van de thuisploeg. Het was zijns inziens Alphense Boys onwaardig, terwijl hij bij de trainingen steeds constateert dat ze allemaal heel goed kunnen voetballen. Met name ook het optreden van de scheidsrechter en de grensrechter van de gastheren maakten geen al te goede beurt volgens de coach. Zijn mannen moeten daar volgens Cuvelier op dit niveau mee leren omgaan. Op het allerlaagste niveau, de vierde klasse, krijg je nu eenmaal geen topscheidsrechters toegewezen, terwijl de mannen met de vlag er doorgaans ook niet al te veel kijk op hebben en willen meedoen met punten pakken voor hun club. Welkom in de vierde klasse dus.

Zaterdag komt LSVV’70 op bezoek, de club die in de finale van de nacompetitie door Alphia de derde klasse werd in gevoetbald. De studentenploeg won de eerste wedstrijd met 1-0 van Football Factory. Trainer Freek Jansen gaat er van uit dat zijn team kampioen gaat worden en onmiddellijk terugkeert in de derde klasse. Dat wordt leuk dus, want bij Alphense Boys loopt men ook rond met dat idee. Cuvelier moet het in ieder geval doen zonder Donovan Oliviera. Die liep in de allereerste wedstrijd meteen al tegen twee keer geel aan. Niet best als er een toch al zo smalle selectie is. 

Fotograaf: ALphens.nl