Nieuws

« Vorige - Volgende »

Thuiswedstrijd voor vier van de vijf voetbalclubs

4 oktober 2018 - 16:17  •  reacties

Thuiswedstrijd voor vier van de vijf voetbalclubs

Alphen aan den Rijn - Het zaterdagteam van Alphense Boys staat op nul uit twee, evenals het ook voor het eerst in de zaterdagcompetitie uitkomende Kickers’69. Bij hernieuwd verlies kunnen de ambitieuze plannen al rap de ijskast in. Voor het zondagteam geldt min of meer hetzelfde. De start met vier punten uit vijf partijen is zwaar teleurstellend. Winst op het bezoekende IFC, dat twee punten meer heeft, is echt nodig om de moed er in te houden.

Alphia verrast tot heden in de derde klasse. Blauw Zwart, dat met een doelsaldo van 1-8 nog puntloos is, moet voor de equipe van Angelo Leverock geen probleem zijn.

Alleen ARC speelt een uitwedstrijd. In Leusden is Roda’46 de opponent. Deze tegenstander haalde pas ėėn punt en de Racing zal ook na zaterdag ongetwijfeld nog ongeslagen zijn. Dat gaat dan gebeuren zonder Cas Knoester, de beoogde aanwinst die voorlopig even niet aan voetballen denkt. Overigens heeft de KNVB bekend gemaakt dat er met betrekking tot de promotie/degradatieregelingen in het zaterdagvoetbal niets veranderd is ten opzichte van de voetbaljaargang 2017/2018. Dat betekent dat alleen de laatst eindigende club degradeert en de nummers twaalf en dertien promotie/degradatiewedstrijden moeten spelen. Ook gaat dit seizoen het doelsaldo weer de doorslag geven indien clubs met een gelijk puntentotaal finishen. 

Fotograaf: Alphens.nl