Nieuws

« Vorige - Volgende »

Geen enkele club nog zonder puntenverlies

11 oktober 2018 - 15:33  •  reacties

Geen enkele club nog zonder puntenverlies

Alphen aan den Rijn - In de tot nu toe in totaal twintig gespeeld wedstrijden werd maar liefst drieёnnegentig keer gescoord. Elf keer gebeurde dat door ARC, maar inclusief de 5-2 zeperd afgelopen zaterdag bij Roda’46 moest de doelman acht keer vissen. Met vier punten uit drie duels voldoet de formatie van trainer Mark Evers vooralsnog niet aan de hoog gestelde verwachtingen. Zaterdag komt het uit de Hoofdklasse gedegradeerde Argon op bezoek. Dat is een club die ook denkt kampioen te worden en twee punten meer heeft dan ARC. Dat gat mag om echt serieus mee te blijven draaien in ieder geval niet groter worden.

Het zaterdagteam van Alphense Boys pakte tegen Kickers’69 de eerste drie punten, maar het ging wel moeizaam: 2-1. De opponent van zaterdag Woubrugge heeft eveneens drie punten en een doelsaldo van 2-13. Twee laagvliegers tegen elkaar dus aan de Woubrugse Bateweg.

Promovendus Alphia doet het vooralsnog uitstekend in 3A. Met zeven uit drie is de start boven verwachting. In Benthuizen wordt zaterdag gevoetbald tegen BSC’68, dat voor aanvang van het seizoen luidkeels liet weten voor de titel te gaan, maar tot hebben alles verloor. Alphia scoorde er tegen DWO en Blauw Zwart vrolijk op los (5-1 en 6-4), maar gezien de ranglijst leken dat geen echt serieuze tegenstanders.

Alphense Boys kon ook in de derde thuiswedstrijd niet tot winst komen, het werd 1-1 tegen IFC. Het valt allemaal behoorlijk tegen en na zes wedstrijden staat de club op een promotie/degradatieplaats. Dat daar na zondag verandering in is gekomen lijkt niet voor de hand te liggen. In Gemert wacht een tegenstender met die naam die momenteel de nummer twee in de Hoofdklasse B is.

AVV Alphen, dat zondag ook de derde wedstrijd verloor, 2-3 tegen RKDES, wacht zondag een interessante partij. In Hazerswoude-Rijndijk gaat de ploeg van Rob de Lange voetballen tegen Bernardus, waar Gerald van de Klok de technische leiding heeft. Hij was in het vorige zo dramatische seizoen assistent-trainer van Alphen.

Fotograaf: Alphens.nl