Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphense Boys van 3-0 achter naar 3-5 zege

15 oktober 2018 - 08:36  •  reacties

Alphen aan den Rijn - "We begonnen met goede moed, maar die zakte snel in de schoenen. Je kunt dan negatief worden of opnieuw energie erin pompen. Fantastisch hoe we dat gedaan hebben", reageerde trainer van Hein van Heek na afloop. Van 3-2 bij rust werd het 3-5 voor de Boys.

Na drie minuten leidde een verkeerde terugspeelbal op keeper Tim van der Linden de openingstreffer in. Niet voor het eerst dit seizoen stond een eigen fout aan de basis van een tegendoelpunt. Namens de thuisclub mocht Ralf Kemper de bal in het lege doel schuiven. Nog geen tien minuten later ontsnapte spits Thijs van Pol aan zijn bewaker en hij liet Van der Linden met een fraaie lob kansloos: 2-0. Een volgend bepalend moment leek de afgekeurde treffer van Thijs Hoogenboom te worden. Hij schoot knap raak na een goede Boys-aanval, maar er zou in de baan van het schot een speler buitenspel te hebben gestaan. Er werd om gevlagd en gefloten. Geen aansluitingstreffer dus en een minuut later lag de 3-0 in het doel. Nu kopte Van Pol raak na een afgemeten voorzet.

De aanvankelijk wat behoudende tactiek werd ingeruild voor een spelwijze waarin de opponent werd aangepakt. Alphense Boys richtte zich op en in de 26-ste minuut bediende Lilinho Martins op maat Arjan Ouwerkerk, die de 3-1 binnen schoot. Een minuut of tien later was de Boys terug in de wedstrijd, toen Thijs Hoogenboom de bal netjes op Mike Bavelaar aflegde. De jongeling schoot vanaf een meter of zestien zuiver de 3-2 achter keeper Bono Barten.

In de resterende tijd tot de rust kon de 3-3 niet uitblijven. Na de rust kreeg Martins een kans, die door Barten met moeite werd verijdeld. In de 75-ste minuut viel de 3-4. Arjan Ouwendijk leverde vanaf de achterlijn de assist, waarbij het voor iedereen de vraag was of de bal niet over de lijn was geweest. Waar de Gemert-spelers inhielden, zette Ouwendijk door en hij ‘vond’ de net ingevallen Boris Zanoli, die de bal in de goal prikte.

Als Gemert nog plannen had voor een offensief, konden die drie minuten later de ijskast in. Zanoli dook de zestien meter in, zette een passeeractie in en schoot de bal daarbij tegen de arm van een tegenstander aan. Arbiter Tunnissen stond er bovenop en besliste dat het een penalty was. Thom Nouwens zette die om in de 3-5. En toen was de wedstrijd dus wel echt gespeeld.

Alphense Boys had de drie punten hard nodig om weg te komen uit de onderste regionen van de Hoofdklasse B en klom van de dertiende naar de negende plaats. Komende zondag komt lijstaanvoerder Halsteren op bezoek en wie weet kan de Boys dan opnieuw een stunt zoals vandaag uithalen.

Fotograaf: PR Alphense Boys