Nieuws

« Vorige - Volgende »

Gekke wedstrijden het afgelopen weekend

15 oktober 2018 - 13:10  •  Theo van Egmond  •  reacties

Alphen aan den Rijn - Bij ARC-Argon stond het halverwege 1-0 door een doelpunt van Lionel Frederik, maar het had eigenlijk 3-0 moeten staan. Enkele grote mogelijkheden om de score uit te breiden bleven onbenut. Dat geburde ook in de twee helft, maar toen lag het aantal uitgespeelde mogelijkheden nog vele malen groter. Van de acht(!) enorme scoringskansen werd er slechts ėėn benut.  En dat was nog niet eens een echte kans, want Huib Oversloot stak het hele veld over voor de 2-0. Argon kon er helemaal niets tegenover stellen en werd door thuisclub ARC volledig overlopen. Niets aan de hand dus, maar toen viel zes minuten voor tijd opeens de 2-1. Ook nu was er nog geen enkele reden om nerveus te worden, maar met name achterin werd men dat wel, met keeper Aaron Balk voorop. Op het moment dat het scorebord aangaf dat er negentig minuten opzaten kwam hij onnodig ver zijn doel uit met de bedoeling een aan de zijkant van het strafschopgebied aangekomen Mijdrechtse aanvaller de bal te ontnemen. Dat lukte, maar volgens de scheidsrechter en diens neutrale assistent gebeurde dat op onreglementaire wijze. De bal ging op de stip en Balk kreeg net als zes minuten eerder een gele kaart voorgehouden. Die moest dus inrukken en omdat de wissels opgebruikt waren nam veldspeler Stefan de Horder plaats onder de lat om te pogen de strafschop te stoppen. Hij was kansloos en zo stond het op de valreep opeens 2-2. Met tien man kwam ARC in de extra tijd nog heel dichtbij een nieuwe voorsprong, maar het bleef bij die stand. Echt op een onvoorstelbare manier waren drie punten weggegeven.

AVV Alphen kwam bij Bernardus met 2-0 achter en moest vanwege een vroege rode kaart ook nog eens met zijn tienen verder. Het leek een onmogelijke opgaaf te worden, maar in de laatste tien minuten van de wedstrijd kreeg Daniel van Leeuwen eindelijk eens een paar hoge ballen aangespeeld. Twee daarvan zette hij om in een doelpunt en zo pakte Alphen toch nog een punt. Het was het eerste in deze nog prille competitie.

Het zondagteam van Alphense Boys stond na een kwartier al met 3-0 achter bij het hoog genoteerde Gemert. Een wederopstanding leidde uiteindelijk toch nog tot een 3-2 overwinning. De goals werden geproduceerd door Arjan Ouwendijk, Mike Bavelaar, Thijs Hoogenboom, Boris Zanoli en Thom Nouwens. Het zaterdagteam van Alphense Boys won vrij simpel met 4-2 in Woubrugge.

De wedstrijd BSC’68-Alphia werd uitgesteld omdat de club uit Benthuizen haar vijftigste verjaardag uitbundig vierde.

Fotograaf: Alphens.nl