Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphense Boys weet koploper Halsteren te vloeren

22 oktober 2018 - 08:54  •  reacties

Alphen aan den Rijn - Op sportpark de Bijlen lieten de Brabanders aanvankelijk zien de terechte lijstaanvoerder te zijn. Het is een team dat aanvallend wil voetballen, net zoals Alphense Boys en dat leidde tot een spannende wedstrijd met een hoge amusementswaarde. Lang niet alles ging goed, maar na zesennegentig minuten voetballen met vooral van de Boys-kant een gigantische inzet stond de verdiende zege op het scorebord.

In de eerste tien minuten werd Alphense Boys – met opnieuw de jonkies Mike Bavelaar en Ramon Aronius in de basis - door de offensief ingestelde visite overlopen. Een drietal kleine kansen bleef echter onbenut en van lieverlee herpakte de thuisploeg zich. Arjan Ouwendijk pegelde de bal over het Halsteren-doel en vijftien tellen verder voorkwam Boys-keeper Tim van der Linden een achterstand.

Lilinho Martins kreeg voor rust de grootste kans, nadat hij op het randje van buitenspel alleen op doelman Arien Pietersma af kon gaan. Hij wist de keeper, die bij aanvang al op 353 minuten zonder tegengoal was, niet te passeren. Hij wist dat deze middag nog 25 minuten vol te houden, want op dat moment moest hij zich een beetje ongelukkig gewonnen geven. Een maar deels gelukt schot van Milan Stiphout werd door Thijs Hoogenboom in een reflex slim van richting veranderd en dat maakte Pietersma kansloos: 1-0.

In de tweede helft ontstonden over en weer kansen. De visite ging alles op alles spelen en zette de Boys-defensie even stevig onder druk. Met nog acht minuten op de klok invaller Boris Zanoli na een prima actie van Milan Stiphout de 2-0 binnenschoot was het wel gebeurd. Stiphout was nog dichtbij de 3-0 en aan de andere kant voorkwam Van der Linden maar weer eens een tegentreffer.

In de vijfde minuut van de extra tijd toonde de voortreffelijk leidende arbiter Rob Wassink Halsteren-speler Jurik Zimmerman voor de tweede keer een gele kaart, maar voor de wedstrijd maakte dat niet meer uit. Met de tweede achtereenvolgende zege tegen een ploeg uit de top drie van de Hoofdklasse B vestigde Alphense Boys zich wat vaster in de middenmoot (gedeelde zevende tot en met negende plaats). Komende zondag is Baronie ‘uit’ de volgende Brabantse tegenstander.

Fotograaf: PR Alphense Boys