Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphense Boys verliest in slotminuten tegen Baronie

29 oktober 2018 - 08:43  •  reacties

Alphense Boys verliest in slotminuten tegen Baronie

Alphen aan den Rijn - Baronie was de derde Brabantse tegenstander op rij uit de top van de Hoofdklasse B. De Boys was ook op sportpark De Blauwe Kei de iets beter voetballende ploeg, zeker voor rust, maar dat was niet goed genoeg om de drie punten veilig te stellen. Na de pauze was het een flipperkast.

Sleutelmoment van de wedstrijd was de derde minuut na rust. Alphense Boys opende de tweede helft aanvallend sterk en toen een voorzet van Thijs Hoogenboom tegen de arm van verdediger Jaimy Kankam aankwam, wees scheidsrechter Erkens gedecideerd naar de stip. Maar de penalty zou niet worden genomen. Eerst verschool Erkens zich achter de laagstaande zon, waardoor hij de handsbal niet goed kon beoordelen. Daarna achter zijn assistent Wenting, die aanvankelijk meeging in de beslissing van de leidsman, maar zich om liet praten door enkele Baronie-spelers. Vervolgens praatte hij ook Erkens om en dus toch geen strafschop.

Ook na het wel/geen penalty-moment speelde de wedstrijd zich grotendeels op de helft van de thuisclub af. Ondanks alle ijver die de Boys aan de dag legde lukte het niet om het verschil te maken. "Te veel spelers haalden hun niveau niet", oordeelde trainer Hein van Heek. Tot een paar minuten voor tijd werd geen kans weggegeven. Op dat moment mocht invaller Mark Schuit tamelijk ongehinderd richting doel opstomen. Zijn voorzet kon door de behendige Moustafa Mohammad gemakkelijk worden binnengetikt: 1-0. Het was te kort dag om daar nog verandering in te brengen.

"De gelukkigste ploeg heeft gewonnen", aldus Van Heek. "Vlak voor tijd komt dat hard aan." 

Fotograaf: PR Alphense Boys
Alphense Boys.'
Alphense Boys

En van de grootste sportverenigingen in Alphen.