Nieuws

« Vorige - Volgende »

Selectie van Alphia dunt aardig uit

6 november 2018 - 14:29  •  reacties

Selectie van Alphia dunt aardig uit

Alphen aan den Rijn - Alphia ging op het eigen kunstgras met 3-1 onderuit tegen Nieuwkoop. In die wedstrijd viel van alles te beleven.  Maar dat had helaas niet allemaal met voetbal te maken.Na vijfenveertig leuke minuten met een beter voetballende visite begon de wedstrijd pas echt in de extra tijd. Nieuwkoop kwam terecht aan de leiding, maar nog geen zestig tellen verder leek de gelijkmaker er al aan te komen. Bryan de Bruin kwam door een verdedigingsfout oog in oog met de doelman te staan, maar die schoffelde hem onderuit. De strafschop was logisch, maar alles en iedereen van Alphia had liever rood dan geel gezien voor de keeper. En laat die de penalty van Remco Zuijdervliet vervolgens nog stoppen ook. Drie Alphianen kregen van de arbiter vanwege niet al te vriendelijk commentaar op zijn beslissing geel voorgehouden. Als de spits raak had geschoten zou de tweede helft er heel anders uitgezien hebben. Nu ging het van lieverlee aardig uit de hand lopen. De thuisclub was na de pauze beter, maar toen de kansen allemaal onbenut bleven groeide de frustratie.

Dion Duurham, ingevallen na lang geblesseerd te zijn geweest is een elegante, sportieve voetballer. Nu vergat hij zich zelf even. Nadat een overtreding jegens hem vanwege voordeel niet bestraft werd schopte hij zelf maar een tegenstander onderuit. De rode kaart hiervoor was volledig terecht en omdat Remco Zuijdervliet die al geel op zak had vanwege commentaar zich nog eens liet gelden kon ook hij vertrekken. Niet veel later schopte Floris Buijnink een Nieuwkoper tegen de benen en hij was de derde Alphia-speler die het voor gezien moest houden.

Tussen de bedrijven door was ook verzorger/keeperstrainer Dennis Timmers al achter de afrastering gestuurd vanwege provoceren. Dat het inmiddels geen echte wedstrijd meer was, was duidelijk. De gasten liepen gemakkelijk weg naar 3-0. De jonge scheidsrechter voelde zich na zijn allerlaatste fluitsignaal door een vrij onschuldige opmerking van een Alphia-supporter dermate bedreigd dat hij politiebegeleiding eiste. Dat was een tikkie overdreven.

Trainer Angelo Leverock zal stevig moeten puzzelen om zaterdag met elf man aan te kunnen treden voor de inhaalwedstrijd bij BSC’68. Naast in ieder geval drie schorsingen mist hij in ieder geval ten minste ook nog twee dragende spelers die zaterdag ogenschijnlijk zwaar geblesseerd raakten. En in beide gevallen was van een overtreding van het wel rustig spelende Nieuwkoop geen sprake.

Er zijn van die dagen...  

Fotograaf: Alphens.nl