Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphia toont zich verrassend een aardige derdeklasser

29 november 2018 - 16:01  •  reacties

Alphia toont zich verrassend een aardige derdeklasser

Alphen aan den Rijn - De formatie van trainer Angelo Leverock toont zich verrassend een aardige derdeklasser en neemt een trotse vierde plaats in. De achterstand op Van Nispen, als enige in 3A nog zonder nederlaag, bedraagt zes punten en naar beneden kijken lijkt nu al niet meer aan de orde. Voorzichtig naar boven kijken wel en wie weet zit er ook dit seizoen wel deelname aan de nacompetitie in.

Zaterdag wordt het leuk op sportpark de Bijlen. Alphia krijgt bezoek van Zwammerdam en deze gemeentelijke derby zal ongetwijfeld heel wat publiek trekken. Het kan voor de penningmeester een lucratieve middag worden, want het bestuur is zo slim geweest om een after-party te houden. Met live-muziek wordt het gewoontegetrouw een dolle boel, waarvoor een paar flinke stapels bier zijn ingeslagen. December is sowieso altijd al een beste maand voor de club, want ook de kerstbazaar en de nieuwjaarsreceptie begin januari worden ook steevast uitstekend bezocht.

Alphia heeft tot nu toe zestien punten verzameld uit de negen gespeelde wedstrijden. Op eigen kunstgras werd alleen van Nieuwkoop verloren, het duel waarin de thuisploeg maar liefst tegen drie rode kaarten opliep. De daaruit voortvloeiende schorsingen zitten er nu allemaal op en niets staat de ploeg u in de weg om Zwammerdam te verslaan. Die club draait net als vorig seizoen moeizaam en bevindt zich met negen punten op de voorlopig nog net veilige elfde plek. Zwammerdam won pas twee keer, maar scoorde in iedere wedstrijd tenminste wel één goal. Maar het gaat zaterdag niet alleen om de punten, maar zeker ook om prestige.

Fotograaf: Alphens.nl