Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphense Boys weet niet aan middenmoot te ontsnappen

2 december 2018 - 21:09  •  reacties

Alphen aan den Rijn - Goed of spectaculair was het niet op De Bijlen, enerverend werd het uiteindelijk nog wel. Alphense Boys kwam voor rust enigszins gelukkig op een 1-0 voorsprong. Er waren nog nauwelijks doelrijpe kansen geweest, toen aanvoerder Thom Nouwens na een half uur vanaf de zijkant van het veld en ver van het doel af een vrije trap mocht nemen. Hij ‘sneed’ de bal voor de goal, waar twee inlopende ploeggenoten die misten en UDI-keeper Nick van der Horst de bal bij de tweede paal in het doel zag stuiteren.

Na rust viel ook de 1-1 uit de tweede lijn: Wietse van Lankveld schoof de bal buiten bereik van Boys-doelman Tim van der Linden in de benedenhoek. Saai werd het daarna niet meer. Beide teams kregen tot ver in de blessuretijd kansen op de winnende goal. Bij elkaar opgeteld waren dat er wel een stuk of zeven, acht. Voor Alphense Boys was Patrick Krop er vlak voor tijd het dichtste bij, maar Van der Horst keerde zijn schot met de voeten. Aan de andere kant hield Van der Linden de bijna 100-jarige club uit Uden van de drie punten af.

Door de puntendeling groeide het gat met de top vier van de Hoofdklasse B, waardoor er voor de Boys – nog voordat de competitie halverwege is - al niet zoveel meer te halen lijkt. Ook al omdat er in de tweede helft van het seizoen nog maar één periode wordt gespeeld. Met de duels tegen RKAVV en De Meern nog op het programma, zou Boys 1 er goed aan doen om de komende weken in elk geval wat verder afstand te nemen van de staartploegen.

Fotograaf: PR Alphense Boys