Nieuws

« Vorige - Volgende »

Voetballers sluiten komend weekeinde 2018 af

13 december 2018 - 16:32  •  Theo van Egmond  •  reacties

Voetballers sluiten komend weekeinde 2018 af

Alphen aan den Rijn - ARC gaat op bezoek bij Aalsmeer, dat zesde staat met vijf punten achterstand op koploper ARC. Als de thuisploeg wint wordt het erg druk bovenaan de ranglijst van 1B. Dat is niet uitgesloten. ARC verloor pas één keer en Aalsmeer speelt nogal wisselvallig, maar slaagde er wel in om uitwedstrijden tegen Argon en Roda’46, twee andere titelkandidaten te winnen. ARC is bovendien behoorlijk gehavend in defensief opzicht. Derek Prins en Coen de Groot zijn geblesseerd en Thomas Lamberts geschorst.

Alphense Boys krijgt visite van De Meern, dat met slechts twee punten een zekere degradant lijkt Dat zou de tweede keer op rij zijn. . Het doelsaldo van de uitwedstrijden bedraagt 8-39. Het zou dus geen probleem moeten zijn, maar Alphense Boys draait bepaald ook niet best. De ploeg hangt onder de middenmoot en heeft de punten echt hard nodig om niet nerveus naar beneden te hoeven gaan kijken.

Alphia ontvangt Lugdunum, dat net als Alphia negentien punten verzamelde en de derde plaats deelt met de Leidenaars. Lugdunum verloor buiten Leiden pas eenmaal en Alphia liep op het eigen kunstgras tegen slechts één nederlaag op. Lugdunum pakte vorig seizoen de eerste periode in de tweede klasse, maar moest die inleveren omdat uiteindelijk de voorlaatste plaats een feit was. Dat betekende nacompetitie en daarin degradeerde de ooit zo roemrijke vereniging.

Ook Alphense Boys zaterdag mag op de laatste speeldag van 2018 een thuiswedstrijd spelen. Tegenstander is Zevenhoven. 

Fotograaf: Alphens.nl