Nieuws

« Vorige - Volgende »

Daan Spruit pakt eerste plaats regioselectiewedstrijd

8 januari 2019 - 14:40  •  reacties

Daan Spruit pakt eerste plaats regioselectiewedstrijd

Alphen aan den Rijn - Op de eerste dag werden de 500 meter en 1500 meter geschaatst in Breda. Spruit startte direct sterk met een tweede plaats op de 500 meter. Zijn tijd van 38.21 zat vlak boven zijn PR en dicht op de winnaar van deze afstand. De 1500 meter leverde wederom een tweede plek op. Door deze resultaten had Spruit een prima uitgangspositie voor dag twee, waarbij hij minder dan een halve seconde moest goedmaken op de 3 kilometer om de eerste plek over te nemen.

Zondag werd de 3 kilometer verreden op het ijs van De Uithof in den Haag. In de laatste rit begon Spruit met een snelle opening. Uiteindelijk was hij met 4.06.86 in staat om de nummer één achter zich te houden. Niemand van de overige kanshebbers was meer in staat hem te kloppen.

Met een eerste plaats in deze selectiewedstrijd is Spruit direct geplaatst voor het NK in Groningen, dat begin februari zal plaatsvinden. Tevens mag hij deelnemen aan de plaatsingswedstrijd voor de Landenwedstrijd Nederland-Duitsland-Noorwegen dat vrijdag op het ijs van Thialf plaatsvindt.

RTC
Spruit maakt sinds deze zomer deel uit van RTC Zuidwest 'Healthy Team'. Gingen vroeger jonge schaatstalenten naar Jong Oranje, nu worden zij ondergebracht binnen RTC's (Regionale Talentcentra). Op deze manier probeert de KNSB haar talenten de juiste randvoorwaarden te bieden om zich optimaal te ontwikkelen. Door zijn optreden de afgelopen jaren is Daan deze zomer ook opgenomen binnen het RTC. 

Fotograaf: Hanneke Mennens