Nieuws

« Vorige - Volgende »

We gaan weer voetballen

17 januari 2019 - 15:45  •  reacties

We gaan weer voetballen

Alphen aan den Rijn - Dat kan dus in ieder geval wat DHSC betreft acht punten worden, maar bij verlies van ARC en winst van ook de andere achtervolgers is de marge ten opzichte van die vier clubs opeens gereduceerd tot twee. Een tik uitdelen of de competitie weer volop spannend maken, het kan allebei.

Het zaterdagteam van Alphense Boys gaat op visite bij FC Oegstgeest. De fusieclub staat tweede en verloor dit seizoen alleen van lijstaanvoerder Aarlanderveen. Als Alphense Boys nog een kans wil maken op het halen van de nacompetitie mag in ieder geval niet verloren worden.

Alphia begint 2019 met een uitwedstrijd tegen NSV’46, dat laatste staat in 3A met slechts vijf punten. Alphia heeft er veertien meer en hoopt stiekem nog op tenminste een derde plaats die wellicht nacompetitie oplevert. Angelo Leverock tekende inmiddels voor twee jaar mee en blijft dus de komende jaren hoofdtrainer.

Alphense Boys speelt een uitwedstrijd tegen Minor. In de openingswedstrijd van het seizoen werd het in Alphen 2-2 en dat was teleurstellend omdat Minor een promovendus is. De club heeft drie punten minder dan de formatie van Hein van Heek die in ieder geval nog een jaar blijft. De wedstrijd van zondag geldt als de eerste van de tweede en tevens laatste periode die vijftien wedstrijddagen omvat.

Alphen speelt thuis tegen Voorschoten’97, maar eigenlijk gaat dat even nergens meer om. Althans voor de thuisploeg die de ‘degradatie’ naar de derde klasse laag normaal gesproken niet meer kan ontlopen. Hierna volgen drie uitwedstrijden, waarna een herindeling volgt van de derde klassen. Het wordt hoogstwaarschijnlijk de laatste wedstrijd op het sfeerloze bijveld. Zondag namelijk wordt het nieuwe kunstgrasveld symbolisch geopend. 

Fotograaf: Alphens.nl