Nieuws

« Vorige - Volgende »

AZC Synchroonzwemsters winnen NK Masters

28 januari 2019 - 12:40  •  AZC Synchro  •  reacties

AZC Synchroonzwemsters winnen NK Masters

Alphen aan den Rijn - De nieuwe Nederlands kampioenen vormen een samengestelde groep met (oud-)zwemsters en coaches. Een team waar gezelligheid voorop staat om de intensieve sport toch naast het drukke werk- en gezinsleven te combineren. Michelle Abendroth, Marlinde Van Den Boogaard, Kim Braxhoven, Robin Deutekom, Denise Gerritsen, Angeline van Wijk, Sanne Wouters en Joy Zonderop vormen samen het winnende team. Met twee strakke küren behaalde de groep 121,4467 punten. Daarnaast wist de Seniorenploeg ook hoge ogen te scoren bij de jury. In hun eigen categorie waren zij veel sterker dan vorig seizoen. Hun technische kür werd hoger gejureerd en tijdens de finale vrije uitvoeringen wisten zij het jurypanel te verrassen.

Joyce Benders, Tamara Boerefijn, Jille van Geen, Luna Hesselmann, Nikita Lammers, Daphne Vlak, Marieke Wiesmeijer, Sanne de Witte en reserve Ilse Ronner zwommen met twee punten hoger dan vorig Nederlands Kampioenschap naar een vierde plek met 125,6413 punten. Manon Bouthoorn (vrije kür) en Denise Gerritsen (technische kür) waren de coaches van het team.

Ook bij de duetuitvoeringen wisten de masters naar podiumplekken te zwemmen. Het duet van AZC in de leeftijd 25-29 zwom naar het brons. Kim Braxhoven, Sanne Wouters en reseve Marlinde Van Den Boogaard behaalden 122,9200 punten. Joyce Benders, Denise Gerritsen en reserve Melanie Domburg zwommen naar het zilver met hun duet in de leeftijdscategorie 30-39.

Het Seniorenduet Daphne Vlak en Sanne de Witte had haar eigen PR gebroken en 1,5 punt hoger gezwommen dan twee weken terug op de wedstrijd. Hun technische kür werd beoordeeld met 60,3706 punten en daarmee werden ze eervol vijfde. Joyce Benders was de coach van het tweetal.  

 

Fotograaf: PR AZC Synchro