Nieuws

« Vorige - Volgende »

Sportvisie wordt met lokale organisaties gemaakt

12 februari 2019 - 19:16  •  reacties

Sportvisie wordt met lokale organisaties gemaakt

Alphen aan den Rijn - De lokale sportvisie wordt niet alleen in het gemeentehuis gemaakt. Onderwijs, maatschappelijke organisaties, ondernemers, sportverenigingen en zorgverzekeraars zijn hierbij ook betrokken. "Iedereen kan en moet bijdragen aan de nieuwe visie", vindt wethouder Schotanus.Maandagavond was de aftrap van dit participatietraject in Parkvilla. Er werden niet minder dan 36 handtekeningen verzameld van partijen die mee willen denken. Naderhand is hier nog een aantal organisaties bij gekomen.

In maart zijn vier thema-avonden gepland om meer informatie en bijdragen te verzamelen. De thema’s zijn: inclusief sporten & bewegen, duurzame sportinfrastructuur, vitale sport- en beweegaanbieders & positieve sportcultuur en van jongs af aan vaardig bewegen.
De sessies zijen onderbouwd door bijdragen van het Kenniscentrum Sport, dat zich inzet voor toepassing van praktische en wetenschappelijke kennis van sport om maatschappelijke impact te vergroten.

"Sporten is goed voor je", meldt Schotanus. "Gezondheid heeft een rechtstreeks verband met sport", vult wethouder Han de Jager aan. "Je kunt beter sporten dan een ritalin nemen." Deze stelling wordt onderschreven door Sportzorg.

Fotograaf: Alphens EV