Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphense Boys krijgt stunt net niet voor elkaar

18 februari 2019 - 15:47  •  reacties

Alphen aan den Rijn - In de heenwedstrijd – medio oktober – lukte het de Alphense Boys om een 3-0 achterstand (na twintig minuten al) om te buigen naar een 5-3 overwinning. Ook deze middag werd het eerst weer 3-0 voor Gemert, een stand die tien minuten voor tijd op het scorebord stond. Opnieuw werd de ploeg daarna aan het wankelen gebracht, maar de tijd voor de Alphense Boys was nu te kort om minstens nog een punt aan de ontmoeting over te houden.

Min of meer noodgedwongen kregen zondagmiddag over de gehele wedstrijd genomen heel veel Alphense Boys-talenten speeltijd. Naast Wessel Meiring (19) hadden Ramon Aronius (19) en Lars van IJzendoorn (18) een basisplek. Dit had onder meer te maken met de schorsing van laatste man Bas van Zoest en een blessure van Pepijn Kooij. Later mochten ook nog eens Alessio van der Straaten (18) en Ilounga Pata (18) opdraven. De jeugdspelers deden het allemaal prima, maar op het niveau van de Hoofdklasse telt ook het fysieke aspect en op dat gebied waren de bezoekers beter uitgerust.

De gasten startten met veel elan en overliepen de Alphense Boys in de openingsfase. Dat leidde na drie minuten al tot een treffer, maar gelukkig had een van de neutrale assistenten buitenspel geconstateerd. Na zo’n tien minuten kwamen de Alphense Boys óók goed in de wedstrijd en ontstond een zeer attractieve wedstrijd. Een lage voorzet van de zeer actieve Thijs Hoogenboom werd door iedereen gemist en dat zou in de eerste helft de enige serieuze Boys-kans blijken te zijn.

Dit gold niet voor Gemert en in de 37-ste minuut viel de niet geheel onlogische openingstreffer. Thijs van Pol rommelde zich door en langs vier Boys-verdedigers en liet keeper Tim van der Linden kansloos.

Alphense Boys kreeg in de fase na rust zijn grootste kansen. Wessel Meiring zette zichzelf alleen voor de keeper, maar doelman Bono Barten won het één-tegen-één duel. Meteen daarna schoot Patrick Krop uit een halve draai op de lat. De 1-1 leek dichtbij, maar de 0-2 net zo goed. Zo verijdelde Van der Linden twee kansen van Ralf Kemper. Het ging daarna over en weer, maar na zeventig minuten kwam de visite op 2-0.

Het was een uiterst merkwaardige goal. Alphense Boys mocht een vrije trap nemen wegens buitenspel. Invaller Kenneth Duah legde de bal stil en trapte deze naar de plek waarvan hij dacht dat de vrije trap genomen diende te worden. Die bal werd opgepikt door Willem den Dekker en terwijl iedereen dacht van ‘wat is er nou aan de hand’ rondde hij ongehinderd af. Ook de arbiters oordeelden dat de vrije trap was genomen en keurden de treffer goed. Spelregel-technisch was daar niets op af te dingen. Het leek het breekpunt te zijn en toen even later Van Pol op het randje van buitenspel nog een fraaie 3-0 scoorde leek de wedstrijd gespeeld.

Maar daar wilde de Alphense Boys toch nog niet aan. Het geloof keerde snel terug, nadat Wessel Meiring ten val was gebracht en Thom Nouwens vanaf de stip de 1-3 liet aantekenen. In de 89-ste zat de hernieuwde stunt er daadwerkelijk nog in. Een indraaiende voorzet van Thom Nouwens, waarbij Patrick Krop de lucht in ging, verdween zonder dat Krop de bal raakte in de verre hoek: 3-2. Wessel Meiring had in de te korte blessuretijd de gelijkmaker op de schoen, maar kwam net wat kracht te kort om nog te kunnen scoren.

Fotograaf: Alphense Boys