Nieuws

« Vorige - Volgende »

Aanstaande zaterdag cruciaal voor ARC

21 februari 2019 - 18:48  •  Theo van Egmond  •  reacties

Aanstaande zaterdag cruciaal voor ARC

Alphen aan den Rijn - Andersom geldt min of meer hetzelfde, want bij winst van de verrassende promovendus op Broek op Langedijk blijft ook die club meedoen. Het is krankzinnig spannend in 1A. ARC leidt nog steeds, maar heeft de vrij riante voorsprong van vijf punten bij het ingaan van de winterstop eigenlijk al weggegeven. De equipe van Mark Evers heeft 28 punten behaald in 16 wedstrijden. DHSC en AFC hebben een punt minder, maar hebben nog een inhaalwedstrijd te goed. Roda’46, de winnaar van de eerste periode, staat ook op 27 en Zwaluwen’30 haalde 26 punten op, maar moet ook nog een duel inhalen. Argon en FC Breukelen lijken met 23 uit 16 even afgehaakt, maar dat kan in deze klasse weer snel veranderen. BOL heeft 22 punten en gaat dus bij eventuele winst bij ARC ook weer gewoon meetellen.

Alleen AFC lijkt aanstaande zaterdag nagenoeg zeker van drie punten, want de opponent is de bijna zekere degradant Victoria. Zwaluwen’30 krijgt het niet gemakkelijk bij FC Aalsmeer, Rohda’46 moet bij Argon stevig aan de bak en DHSC zal moeite genoeg hebben met het bezoekende Huizen dat zo graag terug wil naar de Hoofdklasse.

Klassementsleider
Als ARC wint, uit werd gelijkgespeeld, blijft de ploeg dus nog even klassementsleider, maar dat gaat de week erop zo goed als zeker veranderen. Op 2 maart wordt Zwaluwen’30 – DHSC ingehaald. Minstens een van de twee gaat dan punten verspelen. BOL-WVHEDW is eveneens een achterstallig duel dat dan gespeeld gaat worden, maar AFC kan dan voorlopig even de lachende derde worden. Die club ontvangt CSW, maar in Amsterdam gaat dan slechts tien minuten gevoetbald worden. Die partij werd destijds namelijk gestaakt bij een 2-1 voorsprong voor de thuisclub. Dat duelletje gaat hoogstwaarschijnlijk drie punten opleveren voor AFC.

Op dit moment is de realiteit dat ARC uit de vijf tegen de grootste concurrenten DHSC, AFC (twee keer), Roda’46 en Zwaluwen’30 gespeelde wedstrijden in totaal slechts vijf punten behaalde. Feit is ook dat het team pas twee keer verloor en dus heel moeilijk te verslaan is. Maar zaterdag winnen van BOL is eigenlijk wel broodnodig.