Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphia in de slotfase van de leg

5 maart 2019 - 10:33  •  Theo van Egmond  •  reacties

Alphen aan den Rijn - De Jager had naar de mening van de trainer tenminste twee mannen uit Pijnacker met rood moeten wegsturen. De aanvoerder van de tegenpartij, Franco van Rheenen, ging er af en toe inderdaad best stevig tegenaan, maar de leidsman vond een tweede gele kaart net te ver gaan. En de actie van keeper Rick Groen jegens Remco Zuijdervliet was met een penalty voldoende bestraft.

Nee, Alphia had het aan zich zelf te wijten dat de bezoekers toch nog een onverwacht punt meepakten. Als je vijf minuten voor sluitingstijd met elf tegen elf met 3-1 voor staat mag je dat natuurlijk niet uit handen geven. Dat gebeurde dus wel. Tegen de verhouding in had de visite na twintig minuten de score geopend, maar omdat Vincent Hoogervorst uit een bijzonder fraai genomen vrije trap wist te scoren ging de rust in met een stand van 1-1.

Alphia was de beter voetballende ploeg en de 2-1 enkele minuten na de pauze van Remco Zuijdervliet nadat Vincent Hoogervorst opnieuw uit een vrije trap verwarring had gezaaid was dan ook volkomen logisch. Diezelfde Hoogervorst schoot vanaf de strafschopstip de 3-1 binnen en ook aan deze stand was niets onredelijks.

De thuisclub had de score verder kunnen opvoeren, maar liet zich terugdrukken en opeens begonnen de bezoekers ook best aardig te voetballen. De 3-2 met nog vijf minuten op de klok zorgde ervoor dat het toch nog spannend werd. Volgens de scheidsrechter had Jesse Lipsius in de zestien een overtreding begaan die rijp was voor een strafschop en een gele kaart. De penalty werd benut, 3-3 dus, en Lipsius liet in niet al te fijne bewoordingen aan de fluitist weten hoe hij over zijn optreden dacht. Meteen gele kaart twee en vertrekken. Via de vingertoppen van doelman Robbert Plug en de paal werd het net geen 3-4.

Wel werd in de extra tijd nog een Alphiaan weggestuurd. Kelvin Hoogendoorn had al geel op zak en meende na een in zijn ogen onjuiste beslissing de bal na het fluitsignaal toch nog even weg te moeten rammen. Toen waren er nog negen, maar in de stand kwam in de resterende seconden geen verandering meer. Volkomen onnodig weggegeven punten dus en twee schorsingen voor de volgende wedstrijd.

Fotograaf: Alphens.nl