Nieuws

« Vorige - Volgende »

Elke dag The Daily Mile op basisschool de Stromen

19 maart 2019 - 12:03  •  reacties

Elke dag The Daily Mile op basisschool de Stromen

Alphen aan den Rijn - Voor basisschool de Stromen bleef het niet bij één keer. Al een jaar lang rennen de kinderen dagelijks de Daily Mile. Donderdag 14 maart lieten de kinderen van groep 4 en juf Ruth zien hoe zij The Daily Mile inpassen in hun dag. 

Gerard Kreugel, directeur van De Stromen vertelt: "We zijn nu een jaar later en zien nog steeds dagelijks leerlingen rond de school rennen. En niet alleen leerlingen, ook de juf of meester rent een rondje mee. Op De Stromen rennen we dus regelmatig The Daily Mile en hebben we ervaren wat het ons oplevert; een betere conditie, even het hoofd leegmaken en lekker bewegen na een tijd zitten. Na een rondje The Daily Mile kunnen we ons weer beter concentreren en voelen we ons weer fitter."

De leerlingen van De Stromen hebben het niet als vast onderdeel op hun rooster staan, maar bekijken gedurende de dag wanneer ze hun Daily Miles nodig hebben. "Juf zullen we eerst The Daily Mile lopen voordat we aan de toets beginnen?"

Een mooi voorbeeld van wat begon als een feestelijk evenement en uitmondde in dagelijks extra bewegen op school. In het kader van de Week van de Gezonde Jeugd 2019 zetten we deze school graag in het zonnetje. Dit is een goed voorbeeld van hoe we in de gemeente Alphen aan den Rijn met elkaar werken aan een gezonde toekomst voor jongeren. Voor een gezonde toekomst is voldoende bewegen belangrijk.

JOGG Alphen aan den Rijn zet zich in voor een gezonde leefstijl voor jongeren. JOGG is een samenwerking tussen gemeente Alphen aan den Rijn, Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid, GGD en Alphen Beweegt. ‘Goed Bezig!’ is het thema waarmee we de aanpak voor een gezonde leefstijl een gezicht geven. Bewegen, groente en fruit eten en water drinken zijn belangrijke items binnen Goed Bezig!

Meer weten over JOGG Alphen aan den Rijn en/of The Daily Mile? Bekijk de website.

Fotograaf: Alphen Beweegt