Nieuws

« Vorige - Volgende »

Zaterdag cruciaal voor ARC in Utrecht

21 maart 2019 - 15:31  •  Theo van Egmond  •  reacties

Zaterdag cruciaal voor ARC in Utrecht

Alphen aan den Rijn - Het Amsterdamse AFC is koploper en die degradant uit de Hoofdklasse verzamelde vier punten meer dan ARC. Om in de race te blijven voor de titel zal dus gewonnen moeten worden. Het verschil gaat dan te groot worden en bij verlies komt de derde plaats, die waarschijnlijk recht geeft op deelname aan de nacompetitie misschien nog in gevaar.

Overigens kan het ook zo maar zijn dat zelfs de tweede plek in het eindklassement niet eens nacompetitie oplevert. DHSC en Roda’46 hebben al een periodetitel in bezit en als er opeens een ‘vreemde’ club periode 3 pakt kan ARC zo maar met helemaal niets eindigen.

De equipe van Mark Evers is overigens heel moeilijk te verslaan. Dat gebeurde pas twee keer, uit bij Roda’46 en thuis van DHSC met 2-1. Winnen blijkt echter ook niet al te gemakkelijk, maar liefst acht keer werd gelijkgespeeld en dat tikt qua punten niet hard aan.

Samen met de opponent van zaterdag werden wel de meeste goals geproduceerd in deze onwerkelijk vreemde klasse, waarin het toch nog steeds alle kanten kan opgaan. DHSC is in eigen huis overigens niet onverslaanbaar. WVHEDW, Roda’46 en Argon gingen daar al met de punten aan de haal. En destijds op sportpark Zegersloot was ARC qua voetbal niet de mindere van de kampioenskandidaat. De mannen in Utrechtse dienst toonden zich echter wel meer ervaren, slimmer dus. 

Fotograaf: Alphens.nl
Tags: arc, voetbal